Dudićeva mašinerija ne staje - Radnički protutnjao Ivanjicom, sad je i Evropa na vidiku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.02.2024.
15:51
Izvor: Sportske.net

Izvanredna forma Kragujevčana potvrđena je i ovog popodneva.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog nastavljaju sa pobedama u Superligi.

Danas je tim trenera Feđe Dudića gostovao u Ivanjici, gde je ubedljivo savladao ekipu domaćeg Javor Matisa sa 3:0.

Ovo je ukupno deseta, a od toga četvrta uzastopna pobeda Radničkog u domaćem šampionatu, posle koje je kragujevački superligaš izbio trenutno na peto mesto na tabeli sa 32 boda, dok Javoru predstoje sve veće brige oko opstanka. Ivanjičanima je ovo peti poraz u poslednjih šest mečeva i ostali su na četrnaestom mestu sa 21 bodom.

Domaći su nešto bolje počeli, imao je Bosić jednu šansu posle kiksa golmana Mladenovića, ali nije uspeo da je iskoristi.

Međutim, kako je meč odmicao, Radnički je igrao sve bolje, preuzeo je inicijativu i počeo da stvara šanse. Veliku priliku je posle sjajne akcije sa Vidosavljevićem i Ćosićem imao Milan Aleksić, ali je njegov šut zaustavila stativa.

Odličan pokušaj je imao Aleksić i u 28. minutu, kada je primio loptu na oko 25 metara od gola, krenup par koraka napred, raspalio po lopti, gađao je donji desni ugao, ali je stativa još jednom spasila Ivanjičane!

Tri minuta kasnije dobar pokušaj je imao i Gluščević, ali je iskosa sa desne strane šutirao zamalo preko gola.

Već u sledećoj akciji, Vidosavljević je pokušao makazicama da ugrozi gol domaćih, nije bio precizan, ali ga je tom prilikom Leandro nagazio i sudija Živković je na poziv iz VAR sobe otišao da pogleda snimak te situacije.

Ubrzo je pokazao na belu tačku - jedanaesterac za Radnički! Domaći su protestovali, nije im to vrdelo, a Vidosavljević je preciznim udarcem iz penala doveo ekipu Radničkog u vođstvo - 0:1.

Porasle su tenzije na terenu posle tog gola, došlo je i do jednog ''bliskog susreta'' Kilijana Bevisa i Borisa Kopitovića, zbog čega je fudbaler Radničkog kažnjen žutim kartonom.

Nije to poremetilo Bevisa, koji je pred sam kraj prvog poluvremena duplirao prednost Kragujevčana. Velike zasluge uza ovaj gol ima i Matija Gluščević, koji je pored Bosića uspeo da uputi odličan centaršut sa desne strane, a Bevis je sa nekih šest-sedam metara poslao loptu pod prečku i ''pocepao mrežu'' za 0:2.

Izgledalo je da će to biti sve u prvom poluvremenu, ai je u nadoknadi ostalo još vremena da se Bevis još jednom upiše u strelce! Ovoga puta odlična akcija sa Aleksićem koji je kroz sredinu pronašao Bevisa u kaznenom prostoru, ovaj je izbegao ofsajd zamku i rutinski poslao loptu u mrežu za 0:3!

Kako se i očekivalo, Ivanjičani su pokušali da od početka drugog poluvremena preuzmu inicijativu, itvrše pritisak i eventualno što pre smanje prednost Kragujevčana, ali taj njihov pritisak nije dugo potrajao i Radnički je opet preuzeo kontrolu dešavanja na terenu.

U 70. minutu je trener Radničkog Feđa Dudić izvršio trostruku izmenu - izveo je iz igre Vidosavljevića, Aleksića i Ivelju, a priliku su dobili Bukumira, Vižđi i novajlija Dilan Ortiz.

I tek što je ova izmena izvršena, Radnički je ostao sa igračem manje na terenu, jer je dvostruki strelac Kilijan Bevis u začetku jednog obećavajućeg kontranapada laktom zakačio protivničkog igrača i sudija Živković mu je pokazao put u svlačionicu.

Ipak, ni to nije pomoglo Ivanjičanima, Radnički je i sa igračem manje na terenu rutinski zadržao ubedljivu prednost.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke