Dug Borca iz Čačka tri miliona evra, ali to je samo ''knjigovodstveni''

Autor: Beta Beta
Tuesday 09.07.2019
14:37
Izvor: Beta

I oni tvrde da im je realni dug manji od onog što piše...

Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Dug čačanskog fudbalskog kluba Borac je tri miliona evra, rekao je danas šef stručnog štaba Vladimir Stanisavljević na početku priprema za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije.

On je dodao da je dug Borca od tri miliona evra knjigovodstveni i da je realni dug manji.

"Realni dug je mnogo manji od onoga što piše. Blokada transfera je najveći problem, jer sva ostala dugovanja mogu da se isplate kroz reprograme, uključujući i poreski dug", rekao je Stanisavljević.

Prema njegovim rečima, nova uprava kluba uspela je da vrati oko milion evra duga, ali je najveći problem blokada transfera zbog ranijih dugovanja prema igračima.

Dug Borca prema ranijim igračima sa sudskim presudama iznosi 40 miliona dinara, zbog čega je rukovodstvo kluba ponudilo igračima da im se isplati polovina duga, na šta je do sada pristalo 80 odsto igrača.

"Dug prema igračima je 40 miliona dinara sa svim sudskim troškovima. Klub nije u stanju da plati toliki dug. Ponudili smo da isplatimo 50 odsto duga. Napravili smo sporazum sa 80 odsto igrača, od njih 30 koliko ima potraživanja i blizu smo da skinemo tu blokadu registracije novih igrača", rekao je Stanisavljević.

On je dodao da očekuje dogovor i sa ostalim igračima i da klub planira podizanje kredita kako bi obezbedio potrebna sredstva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.