Duhovi prošlosti - da li Zvezda treba da strahuje za titulu?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 17.07.2021.
08:26
Izvor: Sportske.net

Poslednja četiri slučaja zabrinjavaju.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su neslavno počeli odbranu titule šampiona Srbije remijem bez golova protiv Vojvodine, a sezona započeta bez pobede u domaćem šampionatu često je crveno-bele ostavljala bez titule.

Istina je da je sezona duga i da ima još dosta mečeva za popravni, ali nemerljiv je značaj premijerne pobede, koja ne donosi mnogo, a odnosi dosta.

Ne moramo ići dalje od sezone 2016/2017, koja je poslednja u kojoj su crveno-beli ostali bez titule. Da, ostali su porazom na Voždovcu 6. maja 2017. godine, ali vas podsećamo da su u prvom kolu igrali nerešeno na svom stadionu protiv kruševačkog Napretka 2:2.

Tada su za tim Dragana Ivanovića strelci bili aktuelni prvotimci Zvezde Marko Gobeljić i Aleksa Vukanović.

Turbulentna sezona 2012/2013 započeta je remijem protiv Rada na "Marakani" 2:2 u kojem je briljirao potonji napadač Nemanja Kojić, dvostruki strelac u meču koji su obeležili i sukobi dve navijačke grupe.

Bila je to poslednja sezona Partizanove šestogodišnje dominacije, ali i sezonu ranije 2011/2012 Zvezda je počela kiksom. Ovaj put na gostovanju Spartaku u Subotici, gde je izgubila 2:0.

Nije se proslavila ni godinu dana ranije odigravši 0:0 u Smederevu protiv istoimenog tima uz čuveni promašaj Aleksandra Jevtića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 18.07.2021
17:50

О томе колико нам је смешна фудбалска лига говори управо наслов, чим не победиш прву утакмицу или изгубиш једну од њих, крећу спекулације шта ће бити са титулом. За разлику од дригх лига где се до последњег кола не зна ко ће бити првак, у нашој се изгледа већ у 1. колу одређује ко ће бити освајач и то наравно између 2 клуба која се једина смењују на том месту.