Duljaj analizirao Sabah, ali najveći problem nije protivnički tim?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.08.2023.
18:14
Izvor: Sportske.net

Vremenski uslovi su nešto otežavajuća okolnost.

Printscreen/FK Partizan Beograd
Printscreen/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj govorio je na konferenciji za medije uoči meča 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija o narednom protivniku Sabahu.

Ekspedicija Partizana nalazi se u Azerbejdžanu gde ih sutra očekuje susret sa tamošnjim predstavnikom Sabahom. Crno-beli važe za favorita, ali Duljaj nakon zadovoljavajućeg početka sezone ipak ne želi da uzme narednog protivnika zdravo za gotovo. Posebno jer su uslovi pod kojima će se igrati utakmica dosta otežavajući za Partizan.

"Nema slabih timova i oni su to pokazali u prethodnom periodu. To je tim koji prima malo golova, imaju nekoliko interesantnih igrača u svojim redovima. Pored toga što ćemo imati jednog ozbiljnog protivnika imamo i jednu ozbiljnu stvar – izuzetno je toplo i velika je vlažnost. To bi moglo da nam predstavlja problem", počeo je Duljaj.

Strateg crno-belih dobio je i poneka uputstva od novopridošlog napadača Mateusa Saldanje koji dobro poznaje Sabah iz perioda igranja u Nefčiju.

"Nisam razgovarao sa njim, ali je dao mom asistentu Portugalcu određene smernice jer pričaju istim jezikom. Imamo informacije što se tiče o njihovoj ekipi od strane Saldanje".

Upitan je i da prokomentariše protivnika i trenera Murada Musaeva.

"Gospodin Musaev je vrlo kvalitetan trener, mlad stručnjak. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca u timu: Isajev, Da Silva, Mikels... Imaju odličan tim i posebno su opasni kada oduzmu loptu. Imaju brz kontranapad. Brzi igrači... Daleko od toga da ovde dolazimo sa spuštenim gardom iako smo mi odigrali samo dve utakmice do sada. Ipak, ove dve poslednje utakmice u domaćem prvenstvu daju nam nadu da možemo da pokažemo kvalitetan fudbal i naravno da sada imamo još veću obavezu zbog naših navijača", završio je Duljaj uz poruku navijačima da budu uz njih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke