Duljaj: ''Bio sam pred smenom! Imam jednu veliku želju, pre nego što neki igrači odu... ''

Autor: Darko Mitrović
subota 06.04.2024.
11:28
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana održao još jednu zanimljivu pres konferenciju.

Screenshot/YouTube/FK Partizan
Screenshot/YouTube/FK Partizan

Povezane vesti

Partizan sutra od 20 časova u Humskoj dočekuje ekipu Novog Pazara u pretposlednjem kolu preliminarne faze takmičenja u Superligi Srbije.

''Derbi... Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime rivala. Ulazimo sa malo više optimizma posle pobede nad Voždovcem zbog načina na koji smo dobili taj meč. Pokazali smo da i kada je teško, ekipa se ne predaje. Ponovo smo pokazali karakter i osvojili važna tri boda.

Utakmica je u 8 uveče, hvala klubu što će ulaz biti besplatan i verujem da će sutra biti dosta naših navijača, stvarno su nam potrebni'', počeo je Igor Duljaj svoje obraćanje na današnjoj pres konferenciji.

Ima i snažnu poruku za navijače.

''Imam jednu veliku želju, da kada naši igrači postignu gol, da jednom otrče ka našem jugu, dakle da se vrate navijači Partizana. Ne vidim Partizan bez navijača. Mnogo sam tužan zbog toga i znam koliko to igračima znači.

Voleo bih pre nego što neki igrači odu u inostranstvo da osete tu draž, tu energiju posle postignutog gola, da krenu ka jugu'', istakao je on.

Zatim se osvrnuo na kvalitete narednog rivala.

''U ekipi Novog Pazara ima dosta igrača koji su nastupali u Partizanu. Došao im je novi trener, igrači obično u takvim situacijama žele da se dokažu treneru. Sigurno i oni imaju ambicije, ali naš cilj je da na našem terenu osvojimo tri boda.

Kada smo mi u pitanju, nema olakšavajućih okolnosti. Mi smo uvek pod nekim pritiskom, što je i normalno, a to se i videlo tokom ove sezone. Navikli smo ljude na pobede i kad dođe do lošijeg rezultata, napravi se negativna atmosfera. Nismo briljirali u par utakmica, ali nama je najvažniji rezultat u ovom trenutku'', konstatovao je Duljaj i potvrdio da ponovo neće moći da računa na najboljeg strelca Mateuša Saldanju, ali... 

''Ono što me raduje, iz izveštaja koje sam dobio očekujem da će uskoro da se priključi treninzima prvog tima''.

Da li je ekipa Partizana kao ''Talični Tom''? To je bilo naredno pitanje novinara, s obzirom da su crno-beli ponovo imali i sreće, uz veliku želju da dođu do bodova protiv Voždovca.

''Prvo, igrači Partizana pošteno rade. Vole ovaj klub, bez obzira koliko dugo su tu. Osećaju dres. Možemo da im zamerimo neki put na greškama koje ne smeju da se događaju, ali ono što ne možemo da im zamerimo, to je da daju svoj maksimum.

Nisam čuo nijedan zvižduk prema igračima Partizana protiv Voždovca, mnogo nam je značio Stojkovićev gol i probudile su se neke uspomene iz prvog dela sezone kada smo osvajali bodove i na ovaj način.

Videli ste Baždara koji je opet postigao gol, Kastiljo je mlad, Goh sa 22 godine, Marković kapiten sa 24... Mnogi od njih još nemaju to takmičarsko iskustvo.

Dobro je da Partizan postiže golove, nije lako dati Voždovcu tri gola. Ali, ne smemo da zatvaramo oči na greške u odbrani. Treba nam vreme koje mi sada nemamo jer igramo na svaka 3-4 dana'', objasnio je Duljaj.

Pazarci imaju novog trenera (Slavko Matić), već četvrtog od početka sezone. Šta Duljaj misli o čestim promenama trenera u Superligi?

''To je izuzetno teško pitanje. Da bi nešto uspelo, potrebno je vreme i stabilnost. Teško je u mesec dana uigrati tim, ostvariti rezultate. Jednog dana ćemo pričati o tome. 

Kada sam ja u pitanju, još od Slovenije su postojale indicije, neću da imenujem, gde se već tražio novi trener Partizana. Ja znam da je generalni direktor imao veliki pritisak da me smeni. Mene je zaštitilo ime i trag koji sam ostao u Partizanu. Verujte, da nije toga, već bih posle Slovenije bio smenjen. 

Uvek treba stati iza trenera, nije dobro da se treneri menjaju tako često, jer im treba kontinuitet. To je moje skromno mišljenje, ali nažalost takva je praksa u našoj zemlji'', ističe Duljaj.

Žarko Latetić i TSC su suprotan primer svemu tome.

''Žarko Lazetić je fantastičan trener i ljudi u klubu su to prepoznali. On to vraća na najbolji način time što je igrao Evropu i što ima dosta igrala koji su se pod njegovom komandom afirmisali. To je stabilan klub, imaju sistem, program i Žarko im to vraća na najbolji način''.

Na kraju je na pitanje novinara prokomentarisao het-trik Adema Ljajića u prošlom kolu protiv TSC-a i činjenicu da će nekadašnji as Partizana sutra biti najveći adut Novog Pazara.

''Nije samo on... To je igrač poteza, svi znamo njegovu karijeru. Postigao je tri gola... Ne zna se da li je bolji momak ili igrač, ima fantastične fudbalske kvalitete. Verujem da će imati motiv da ponovo igra na stadionu Partizana. Očekujem da ćemo prikazati kvalitetan fudbal svim ljudima koji budu došli na stadion. 

Pozivam navijače: 'Teško je, trebate nam''', poručio je Duljaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke