Duljaj fokusiran pred IMT: "Partizan ne traži lakši, nego ispravan put"

Autor: Filip Rodic
petak 16.02.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Bez Antića i Natha.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan u subotu od 16.15 dočekuje IMT-a u okviru 21. kola Superlige.

Trener crno-belih, Igor Duljaj, izneo je očekivanja pred meč sa IMT-om, ali se prisetio i pređašnjeg duela iz prvog dela sezone zatvršenog u neizvesnom finišu.

"Mislim da ne moram da podsećam navijače Partizana koliko je na "Krovu“ bila izazovna utakmica kada smo posle teške muke osvojili tri boda. Presrećni smo što imamo proliku da igramo na našem terenu koji je u odličnim uslovima. Očekujemo kvalitetan fudbal i Partizana i IMT-a", rekao je Duljaj.

Crno-beli su pomno pratili utakmicu koju je IMT odigrao protiv TSC-a, ali ne dozvoljavaju da ih poraz zavara.

"Moj asistent je bio na toj utakmici, znamo da je pri 0:0 IMT imao odličnu priliku da povede tako da nas taj rezultat ne zavarava i ne opušta. Igrači IMT-a zajedno sa kolegom Jandrićem imaju važnu bitku za opstanak, ali taj motiv ne sme biti veći od našeg motiva u borbi za evropsku kartu“, rekao je Duljaj.

Duljaju je problem da pronađe startnih 11, zbog pridošlica, opravdano odsutnih igrača i onih koji su se lepo pokazali na pripremama.

"Imamo dosta igrača koji imaju probleme sa žutim kartonima, zato smo i doveli igrače da budemo sportski naoružani za neprijatnosti poput kartona i povreda“, zaključio je trener crno-belih.

Duljaj je zadovoljno pričao o formi ekipe, uprkos izazovima tehničke prirode na pripremama, ali smatra da je ekipa u potpunosti spremna za nastavak sezone.

"Zadovoljan sam kako izgledamo, bez obzira na malo utakmica. Imali smo težak meč protiv Javora na teškom terenu. Igrači Partizana ne traže lakši put do uspeha, već ispravan, a to je da se časno borimo protiv svakog sportskog rivala“, dodao je Duljaj.

Partizan će sutra nastupati bez Antića i Bibarsa Natha, a nisu samo izostanci pomenute dvojice jedini problemi za crno-bele.

"Imamo određeni rizik kada je i golman Jovanović u pitanju, Kanute ima kartone, ali imamo adekvatne izmene koje u svakom trenutku mogu da pokriju nedostatke“.

Bojan Kovačević je nedavno pojačao crno-bele, a šef stručnog štaba ga već ima u ozbiljnim planovima.

"Ukoliko sve bude kako treba, Kovačević će debitovati za Partizan sutra, vidim ga u startnih 11. Sačekaćemo kraj današnjeg treninga, virus vlada, samo da sve bude kako treba i on će zaigrati“, zaključio je Igor Duljaj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke