Duljaj izneo detalje - Saldanja bez treninga, kadet u protokolu za Železničar! Severina?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.03.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Igor Duljaj odgovarao na pitanja novinara.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan sutra igra na svom terenu meč 23. kola Super lige Srbije protiv pančevačkog Železničara, a na konferenciji za medije pojavio se Igor Duljaj.

"Još jedna teška utakmica. U ovom trenutku su drugačije okolnosti, sada su idealni uslovi za igru, svi imaju uslove da prikažu kvalitetan fudbal. Rukovodstvo kluba je dalo zeleno svetlo za besplatan ulaz i to me raduje, verujem da će biti dosta navijača. Oni se bore za goli život, mi imamo motiv. 

"Imamo sve preduslove, verujem da će publika na sutrašnjoj utakmici imati šta da vidi", rekao je Igor Duljaj. 

Donekle je istakao vrline Pančevaca. 

"Očekujem sličnu utakmicu, oni grizu, igraju čovek na čoveka i teško je igrati protiv takvih ekipa. Marko Jovanović nam je dao dosta informacija, on je bio do skora član tog kluba. Ono što je najvažnije jeste kako ćemo mi izgledati. Golman Jovanović neće biti u protokolu, posle današnjeg treninga ću razmisliti ko će konkurisati", rekao je Duljaj. 

Postoje priče da će biti premiranja protivnika od strane Crvene zvezde. 

"Željo iz Pančeva igra za sebe, da li neko premira ili ne, to je legitimno pravo, koliko ja znam. Svi timovi igraju časno i pošteno", rekao je Duljaj. 

Da li će Saldanja biti u konkurenciji za utakmicu?

"Večiti derbi je tek sledeće nedelje, nama je najvažnija utakmica prva naredna, odnosno sutra. Saldanja nije trenirao sa ekipom, moguće da će danas prvi put. Imaćemo danas bolju sliku, to je rizična povreda, dosta je osetljivo kada je u pitanju zadnja loža jer može doći do pucanja prilikom sprinta. Sačekaćemo lekara. Ako se bude dobro osećao, biće u protokolu", rekao  je Duljaj. 

Severina?

"Pukotina koja se pojavila je brza sanirana. On je tu, svi smo reagovali, svi su bili ažurni da se što pre vrati. Ekipa ga je prihvatila, ja bih stavio tačku. Biće u konkurenciji za sastav", rekao je on. 

Sa golmanima je veliki problem jer pored Jovanovića, neće braniti ni Stevanović. 

"Nemanja Stevanović nije u konkurenciji, znate da ima zdravstvene probleme. U ovom trenutku imamo Krunića i na klupi će biti golman iz kadeta jer je golman omladinaca slomio ruku. Krunić ima poverenje trenera golmana i stručnog štaba. Na nama je da mu omogućimo što manje posla", rekao je Duljaj. 

Nemanja Nikolić je pozvao košarkaše Partizana da prisustvuju utakmici. 

"Sport spaja ljude. Prirodno je ako imate člana porodice kao što je Košarkaški klub, mi smo mnogo puta bodrili njih, očekujem da će i oni biti na našem stadionu. Znamo da svaki drugi dan negde putuju, ali biće nam drago da vidimo nekog od njih. To je jedna crno-bela familija", rekao je on. 

"Znam da južna tribina neće biti tu, ali znam da će se jednog dana vratiti. Ne tražimo pažnju, već poštovanje. Daćemo svakom našem protivniku poštovanje, ovo mora da bude samo sportska priča i ništa više", rekao je on. 

Od koga Partizanu preti najveća opasnost?

"Pavlov je bio klinac kada je igrao u Ukrajini, on će biti jedna velika opasnost po naš gol", rekao je Duljaj. 

Kaže i da neće gledati Crvenu zvezdu protiv TSC-a. 

"Neću gledati Zvezdu, ne interesuje nas šta će se tamo dešavati. Gledamo u naše dvorište, neću uopšte da razmišljam o tom meču, zanima nas samo naša igra protiv Železničara", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke