Duljaj o letnjim pojačanjima - Ima li Partizan sistem?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.03.2023.
09:20
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana dao zanimljiv odgovor na to pitanje.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Partizan je počeo da pokazuje znake oporavka posle velike krize od početka drugog dela sezone i promene trenera.

Pod vođstvom novog šefa struke Igora Duljaja crno-beli su proteklog vikenda ostvarili prvu pobedu, savladali su Mladost u Lučanima sa 3:0 i učvrstili se na drugom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Navijači, naravno, očekuju mnogo bolji Partizan od leta, konkurentan za titulu, ali i kadar da se plasira u elitno evropsko takmičenje.

Za to će biti neophodna i kvalitetna pojačanja, a pitanje na tu temu postavljeno je Duljaju u najnovijem izdanju Partizanovog podkasta. On je dao zanimljiv odgovor.

''Jun je i daleko i blizu. Ono što je do mene je da mislim o svakom narednom danu i sledećem protivniku, a klub je tu da mi pomogne. Ljudi iz kluba, zajedno sa trenerom, videće šta je najbolje za Partizan.

Nije pravilan put da ja, kao trener, ili neko drugi, dovodim igrače koje želim.

Onda će onaj posle mene dovesti druge igrače, gubi se smisao.

Potrebno je da postoji sistem koji su to igrači koji odgovaraju profilu igrača za Partizan'', rekao je Duljaj.

Ono što crno-bele može da raduje jesu odlični rezultati njihove omladinske ekipe koja je ubedljovo prva na tabeli Omladinske lige Srbije, a neki od tih igrača su već uvršteni u prvi tim, Janko Jevremović je u Lučanima upisao i prvi superligaški nastup, a Baždar i Ilić već imaju značajno iskustvo u prvom timu Partizana i od svih njih se u narednim godinama očekuje da pokažu sav svoj potencijal.


''Baždar i Ilić su talentovani igrači, imaju mnogo prostora za napredak. Moraju da shvate da su tek napravili prvi korak. Sa mladim fudbalerima mora da se priča. Imao sam i ja periode kad odigram dobru utakmicu, pa mislim da sam sve u životu uradio, onda dođe neko stariji i objasni ti da ništa nisi postigao. Mladi moraju mnogo više da rade od drugih ako žele napredak'', rekao je Duljaj.

Govoreći o sistemu igre Partizana i promenama koje bi možda mogao da napravi u tom pogledu, Duljaj je naglasio da ne želi da usred sezone pravi neke radikalne promene.


''Sistem je 4-2-3-1, ali razlika je da li krila stoje široko ili unutra. Ja ne bih smeo da previše eksperimentišem što se tiče formacije, jer oni duže vreme igraju u toj formaciji'',
dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke