Duljaj proglasio HEROJE, otkrio zašto je izveo Natha, pitali su ga i za sudiju...

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2024.
20:01
Izvor: Sportske.net

Prvi utisci Partizanovog šefa struke.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je posle velike borbe uspeo da izbori remi na Marakani, 2:2 protiv Crvene zvezde koja je večeras propustila pregršt sjajnih prilika.

''Uvek kada ostanete bez igrača, sve se menja što ste zamislili. Najbolji akteri su bili igrači Zvezde, Partizana i navijači sa obe strane. Utakmica nije bila dosadna, bilo je dosta šansi, više od strane Crvene zvezde.

Mi smo imali par igrača koji su izašli na teren bez treninga. Nije lako postići dva gola iz igre na Marakani, oni su davali golove iz prekida.

Devedeset minuta plus osam minuta nadoknade se igralo i mogu reći da su igrači Partizana za mene večeras pravi heroji'', rekao je Igor Duljaj na pres konferenciji posle meča.

Sudija Pavle Ilić ga nije impresionirao.

''Bez obzira na sve, ne želim da komentarišem suđenje. Onaj ko vidi, vidi sve, nema potrebe da ja tuj nešto komentarišem''.

Saldanja je promenio kopačke u toku meča.

''Nisam mu to rekao, uvek im govorim da moraju da obrate pažnju. Vidiš da je teren poliven i nije prvi put da se klizao. Sam je tu odluku doneo''

Zašto je Natha izveo iz igre posle 15 minuta u nastavku meča, pri vođstvu Partizana od 2:1?

''Bila je ideja... morao sam da pojačam sredinu i da igrači iz napada imaju više prostora za kontre. Imamo dosta brza krila, kao i Saldanju dok je bio na terenu. Opet, par igrača su sa par treninga odigrali ovaj meč i zato sam morao da ih menjam, jer se videlo da su počeli da padaju u drugom poluvremenu''.

Imao je polemiku sa nekim iz Crcvene zvezde pored aut-linije, ili...?

''Nije niko bilo šta ružno rekao sa klupe Crvene zvezde, to je možda bio neki spiker. Svi smo došli do zaključka da je današnji derbi bio dobar i da je publika imala šta da vidi''.

Problemi po desnoj strani terena su bili vidljivi u prvom poluvremenu.

''Teško je odmah na poluvremenu praviti izmene, samo ako su neophodnne. Da nije bilo izjednačenja, možda bi i bilo izmena. Ja verujem u svakog igrača koji je tu. Na osnovu jedne ili dve utakmice je teško reći da li je neko u padu forme. Kalulu mu je dosta pomagao.

Znali smo da su oni opasni po levom boku, ali nismo to dobro zatvorili''.

Zaključak?

''Osećanja su pomešana. Rekao sam već da ovaj derbi neće rešiti pitanje prvaka. Ova utakmica je za mene završena, mpogla je i drugačije da se završi, ali treba imati u vidu da smo igrali sa igračem manje dvadesetak minuta protiv veoma jake Crvene zvezde.

Igrači Partizana su za mene heroji, imali smo podršku navijača kao nikada pre. Hvala i jednim i drugim navijačima što su uveličali današnji ambijent''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke