Duljaj: "Slobodno zapišite, ovaj igrač Partizana će vredeti 50.000.000 evra!"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.05.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Duljaj ima svoje viđenje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Igor Duljaj je bivši trener Partizana, ali je dobio veliku podršku navijača, kao neko ko se borio za prava igrača tokom čitavog svog boravka u klubu. 

U intervjuu za "Alo.rs!" je govorio o raznim temama, između ostalog i zašto mladi fudbaleri iz Srbije ne biraju Partizan. 

Smatra da je slučaj sa Milošem Pantovićem jedan od onih koji su pokazali pravo stanje u Partizanu, da nije najzdravija sredina u Srbiji. 

"Uvek smo prvo gledali domaće tržište, koji su to igrači. Uvek krenete od toga šta imate kod sebe, u omladinskoj školi, koja su to pojačanja koja mogu da odgovaraju profilu Partizana. Mnogi su mislili: "Gde ćemo tamo? Rasulo je...". Imali smo situaciju da imamo Miloša Pantovića, sa kojim je maltene bilo sve dogovoreno, tj. meni je bar tako meni predstavljeno, znam i da je klub u tom trenutku išao preko svojih granica da dovedu Pantovića, a on je u poslednjem trenutku odabrao TSC i time pokazao da nismo još taj Partizan, jer igrači odlučuju da izaberu za njih zdraviju sredinu u tom trenutku, kako su oni smatrali. Već sam se i na neki način pripremao za takve stvari, imao sam to u svojoj glavi pripremljen scenario, da imam spisak igrača ako se to dogodi, da nisu stariji, da nemaju mnogo godina, a dovoljno da u tom određenom trenutku donesu kvalitet i rezultat i da Partizan u budućnosti može da profitira od njih. Uvek sam to apostrofirao i uvek je to bila moja ideja, ne bežeći od toga da tražim alibi. Koga interesuje alibi, ako klub izađe i kaže: "Evo pet godina igramo samo sa našom decom, pa koji god da budemo na tabeli". To je najlakše reći, ali navijači očekuju i jedno i drugo i treće. S pravom", rekao je Duljaj. 

Posebno je interesantno njegovo mišljenje o Kastilju, mladom fudbaleru koji je drugi deo sezone u redovima Partizana. 

"Najbolja vam je reakcija kada jedan klub kao što je Šahtjor pošalje igrača koji je u tom trenutku mogao da ode u američku MLS ligu kao što je Kastiljo, za ogroman novac. Rekoše: "Ne može, poslaćemo ga u Igorove ruke u Partizan". I to bez obeštećenja. Sad, koja je to bila priča? Naravno, odmah sam znao šta će da bude, govorili su da razvijamo tuđe igrače, iako je bila ideja da ostane još godinu dana posle kraja ove sezone i da Partizan ima procenat od prodaje kada se bude prodavao iz Šahtjora, jer sam znao gde će, a ovo slobodno zapišite, završiti Kastiljo. I za koji transfer. Evo, kažem vam, otići će za preko 50.000.000 evra iz Šahtjora. I imate igrača za koga ne plaćate obeštećenje, a kada bih vam rekao da je primao manju platu nego igrači iz omladinske škole koji potpisuju za Partizan. Toliko je zarađivao u Šahtjoru, jer je znao gde dolazi, jer je Šahtjor kao izlog za najjače evropske klubove. Kad kažem izlog, da ljudi dolaze da gledaju klub zbog kvalitetnih igrača koji mogu da se prodaju", rekao je Duljaj. 

Bivši trener Partizana je imao i objašnjenje za situaciju sa Albertom Nađom. 

"To je bila samo razmena mišljenja. Nijedna informacija o toj situaciji nije potekla od mene, niti od Alberta, ali to znači da je moguće neko sa namerom napravio tu priču. Pričalo se kao da se neko davio tu, što nije istina. Bila je samo razmena mišljenja i to je to. Ja to mogu da kažem sa moje strane, Albert ima svoju stranu, ali generalno, to je to. Nije bilo ne znam ni ja čega, to su gluposti", rekao je Duljaj. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke