Đurovski u stilu "Ma kakav, bre, Fejenord!?"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 10.03.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Prognozirao i tačan rezultat.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nekadašnji golgeter Partizana Milko Đurovski uveren je da će crno-beli lako izaći na kraj protiv Fejenorda, tima iz vrha holandskog fudbala, o kojem i nema neko mišljenje, bez obzira što je tamo igra tokom devedesetih godina.

Čovek koji je izazvao lavinu u jugoslovenskom fudbalu kada je na leto 1986. godine prešao iz Crvene zvezde u Partizan, veruje da će njegov klub lako izaći na kraj sa timom iz Roterdama.

"Partizan ima bolju ekipu i velike šanse da eliminiše Holanđane, međutim, ne smeš danas nikoga da spuštaš! Šerif je najbolji primer, tukao je Reala usred Madrida (1:0). Crno-beli ne smeju da ih potcene, ipak, Partizanu dajem veliku prednost, iako holandski klub ima zaštitni znak u Evropi. Veliko je ime na međunarodnoj karti i sudije često umeju da mu gledaju kroz prste", počeo je Đurovski priču za Sportski žurnal.

Dodao je da će biti dva gola prednosti za crno-bele, a iako se dvoumi oko tačnog rezultata, prognozira da će biti 2:0.

Prisetio se vremena kada je on igrao u Holandiji 90-ih godina i uporedio ga sa sadašnjim tretmanom Eredivizije na svetskom nivou.

"Velika je razlika. Verovatno ni Ajaks ne bi bio dobro pozicioniran da nema našeg Dušana Tadića u timu. Fejenord je uvek bio u žiži, bio je i u moje vreme treći klub, iza Ajaksa i PSV Ajndhovena, gurao se da bude između njih na tabeli i često mu je uspevalo", rekao je bivši golgeter crno-belih.

Naglasio je da holandska liga nije ni blizu kao kada je on igrao u njoj, a kao argument naveo je plejadu majstora koji su mu bili rivali u to vreme.

"Ako fudbaler ne može da igra u Holandiji, za njega, bre, nema mesta – nigde. Igrao sam nekoliko desetina utakmica protiv svetskih majstora: Bergkampa, Davidsa, Blinda, Romarija, braće De Bur, Klajverta, Kumana, Sedorfa, Van Brukelena... U dubini duše osećam da holandska liga nije jaka kao nekad. U moje vreme igrao se tehnički fudbal, manje se tuklo. Ceo svet sad više trči, igra na rezultat, a ni Holanđani nemaju odavno tu kolonu majstora u kopačkama", naveo je Đurovski izrazivši uverenje da će proći dalje i Crvena zvezda.

"Držim palčeve da se zvezdaši raduju posle dve utakmice sa Škotima, a takođe i crno-beli. Proći će rivale i jedni i drugi, nemam dilemu. Dok je Zvezde i Partizana pominjaće se Milko Đurovski, u sledećih 400 godina. Zvezdaš sam veliki, četiri godine sam bio u komšiluku, to ne može, ipak, da se zaboravi. Hvala i Crvenoj zvezdi i Partizanu na svemu, to su moji klubovi, a da drugačije razmišljam, ne bih bio to što jesam. Mnogo je više onih koji me vole i posle više od 30 godina otkako sam napustio dva srpska giganta", zaključio je Đurovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke