Dušan Vlahović: "Mitrov rekord mi je nebitan, ovde sam u svojstvu tima"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 22.09.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Dušan se vratio.

FSS
FSS

Povezane vesti

Napadač srpske reprezentacije Dušan Vlahović rekao je da ne razmišlja o dostizanju golgeterskog učinka Aleksandra Mitrovića u dresu "orlova".

Dušan Vlahović je propustio minulo okupljanje zbog povrede, ali je sada u timu i pred utakmice sa Švedskom i Norveškom pun je vere da će ekipa ostvariti dobre rezultate.

"Jedva sam čekao da dođem. Nisam bio dugo tu imao sam fizičke probleme, a mister mi je uvek izlazio u susret i na tome sam mu zahvalan. Sada sam spreman i srećan što sam ovde. Jedva čekam da krenu utakmice", kazao je Vlahović za sajt FSS.

Protiv Slovenije u Ljubljani, Vlahović je uprkos povredi došao da posmatra meč, što on smatra kao normalnim.

"Mister mi je izašao u susret, pomogao mi je dosta. Mislim da je to bio neki minimum, da dođem da pogledam utakmicu. Ništa specijalno, najnormalnija stvar da dođem da pomognem saigračima".

Na utakmici protiv Šveđana prisustvovaće samo deca mlađa od 14 godina, zbog kazne koju je našoj selekciji izrekla UEFA. Dušan Vlahović kao jedna od najvećih zvezdi srpskog tima i italijanskog fudbala definitivno spada u red uzora mališanima.

"Značiće svima. Uvek je lepo kad imaš podršku i za nas je bitno da kada dođemo da igramo za reprezentaciju imamo podršku što većeg broja ljudi. Mislim da su to oni prepoznali, da dajemo sve od sebe i da imamo prepoznatljiv stil i da svaku utakmicu idemo na pobedu. Mislim da je svima uživanje da gledaju kad igra reprezentacija i svi smo srećni što je to tako. Mislim da je jako lepa stvar što će deca doći da gledaju utakmicu jer mislim da su oni najiskreniji, najradosniji... Mislim da se oni najlepše osećaju kada dođu na stadion".

Imperativ pobede protiv Švedske i Norveške postoji ukoliko Srbija želi u „A“ diviziju Lige nacija.

"Nama je želja da se nadmećemo sa najboljima. Biće dve teške utakmice protiv dve odlične ekipe. Mi idemo na pobedu i da damo sve od sebe. Mislim da će biti sve okej. Idemo da se nadmećemo".

Dušan je trenutno na koti od sedam pogodaka u dresu nacionalnog tima, dok Aleksandar Mitrović odmiče iz meča u meč. Upravo ga Mitrovićev konstantni učinak motiviše da pokazuje sebe u još boljem svetlu.

"Sigurno da je Mitar naš najbolji strelac svih vremena. Ne razmišljam o obaranju njegovog rekorda. Pre svega što je još rano, a onda jer mi to zaista nije važno. Bitno mi je samo da mi kao ekipa pravimo dobre rezultate. I da bude sve uvek u najboljem redu. Što više reprezentacija pobeđuje i što su rezultati pozitivniji, to je bolje za sve nas. Ja sam tu u službi ekipe i ako nekad jednog dana dođe do toga i sigurno je da ću probati da uradim nešto, ali nije mi prioritet".

Kako ubija vreme dok boravi sa saigračima iz reprezentacije?

"Posle treninga često igramo basket, pre i posle večere. Basket mi se najviše sviđa. Ima dosta razonoda. Lepo je što se družimo, imamo zajedničkih interesovanja. Ne ljuti se čoveče? To je napravljeno sa namerom da nervira ljude i da se događaju najnelogičnije stvari na svetu. I tu se izvlačimo i tu se borimo, a to nam pomogne da vreme prođe u putovanju".

U centru pažnje uoči svakog Mundijala je čuveni Paninijev album sa sličicama.

"Ostalo mi je upečatljivo to 2006. iako se ne sećam svega. Pamtim naše utakmice i finale, ostalih stvari se ne sećam. Kroz te albume koji su bili u to vreme zastupljeniji nego danas, to je bilo neko super vreme. Svi smo skupljali".

Ništa ne može da se meri sa nastupanjem za Srbiju na Mundijalu, kaže Dušan.

"Igranje za Srbiju na Svetskom prvenstvu je ostvarenje mojih snova. Sigurno je da deca koja igraju fudbal maštaju o tome. Sve što dođe nakon toga je gratis. Idemo u Katar, svaku utakmicu po pobedu pa šta bude biće", završio je Vlahović.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke