Dva gola Štulića, dva gola Bojovića iz penala – Remi u Lučanima!

Autor: Mladen Heleta
subota 06.08.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Sudija Novak Simović nakon VAR provere dosudio penal za domaće u 92. minutu.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Mladost i Radničkog iz Niša remizirali su u Lučanima rezultatom 2:2, u petom kolu Superlige Srbije.

Dvostruki strelci bili su Nikola Štulić i Milan Bojović, s tim da je napadač Mladosti oba pogotka dao sa bele tačke.

Radnički je poveo već u četvrtom minutu preko Štulića iz sjajne tranzicije. Jamkam je otklonio opasnost ispred svog gola i doturio loptu do Dimića, ovaj je iz prve poslao dugačak pas za Jovanovića, koji je u nekoliko koraka stigao do pozicije za centaršut sa desne strane. Uputio je idealan na liniju peterca, gde je Štulić skočio i efektnim udarcem glavom savladao golmana Samčovića.

Mladost je poravnala na 1:1 u 34. minutu preko Bojovića iz penala. Kamerunac Jamkam je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Novak Simović je pokazao na belu tačku, a Bojović je bio siguran, tukao je po sredini gola i prevario Drobnjaka, koji se bacio u svoju desnu stranu.

Gosti su ponovo došli do prednosti u 61. minutu. Jamkam je presekao loptu na sredini terena i poslao fenomenalan pas u prazan prostor za Štulića, koji je izbegao ofsajd zamku, ušao u šesnaesterac sa leve strane i levom nogom pogodio suprotni ugao, za 1:2.

I kada se očekivalo da će Radnički konačno ostvariti prvu pobedu u sezoni, u 92. minutu je došlo do kontakta između Ajdara i Gordića u kaznenom prostoru Nišlija. Igra se nastavila, ali je Simović dobio poziv iz VAR sobe. Išao je sam da gleda snimak, procenio da je Ajdar napravio prekršaj, pokazao na penal, a Bojović je ponovo bio precizan, za konačnih 2:2.

Danas su u Superligi igrali još TSC i Novi Pazar, a Pazarci su pobedili sa 1:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke