Dva isključenja i autogol, ovo nije bilo Zvezdino veče!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.11.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Danci su od večeras ponovo ozbiljan kandidat za plasman u narednu fazu takmičenja.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Imala je Crvena zvezda priliku da već večeras osigura plasman u ''evropsko proleće'', ali će za to morati da sačeka neku narednu priliku u preostala dva kola Lige Evrope.

Srpski šampion je večeras po teškom terenu zbog jake kiše poražen u Beogradu od danskog Mitjilanda sa 1:0, a čak 80 minuta Zvezda je na terenu imala igrača manje. U nadoknadi vremena je čak ostala sa devetoricom na terenu!

Prvo poluvreme proteklo je u znaku isključenja Miloša Degeneka već u 12. minutu, ali i još nekoliko problematičnih odluka mađarskog sudije Bognara.

On je pokazao direktan crveni karton Zvezdinom štoperu koji je kao poslednji igrač odbrane prekršajem zaustavio Isaksona ispred kaznenog prostora crveno-belih. Međutim, još pre toga je pokazao žuti karton Kataiju, do kraja poluvremena i Benu i Pavkovu, a u 28. minutu je viđena i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju, kada nije dosuđen prekršaj nad Kataijem, već je prethodno uočena ofsajd pozicija.

Kada je u pitanju odnos snaga na terenu, Zvezda je od samog starta krenula ofanzivno, vršila pritisak na polovini gostiju, šanse su imali Ben, pa Kanga koji je pokušao svojim pepoznatljivim šutem iz daljine, ali sve se promenilo od tog 12. minuta kada je isključen Degenek.

Trener Dejan Stanković je tada reagovao povlačenjem Sanoga na mesto štopera, pa je u sredini terena ostalo više prostora za ekipu Mitjilanda, što su oni iskoristili i preuzeli inicijativu. Bilo je tokom prvog poluvremena nekoliko opasnih pretnji po gol Borjana, a možda najbolju priliku propustio je Sisto u 40. minutu kada je sa oko 15 metara šutirao, ali srećom po crveno-bele, više po sredini, pa je Borjan uspeo da zaustavi taj udarac.

A ako je Zvezda od početka prvog poluvremena vršila pritisak, to je od početka drugog činila ekipa Mitjilanda.

U 48. minutu Dir je šutirao, njegov pokušaj je u posldnjem trenutku izblokirao dragović i izbio loptu u korner. Posle udarca iz ugla, pripretio je i Anderson, ali lopta završava pored desne stative Borjanovog gola.

Dva minuta kasnije, opasna kontra Mitjilanda preko Čarlsa koji iskosa sa leve strane, sa ivice kaznenog prostora šutira neprecizno, preko gola.

Bolja igra gostiju dala je rezultat u 56. minutu, kada je Evander iz slobodnog udarca savladao Borjana. Lopta je na putu ka mreži pogodila Kangu i prevarila Zvezdinog kapitena, a Kangi je i zvanično pripisan autogol - 0:1.

Nedugo posle primljenog gola, trener Stanković je odlučio da umesto Kataija na teren pošalje štopera Pankova, što je Sanoga ponovo pomerilo u vezni red.

Zvezda od tog trenutka postaje energičnija na terenu, u 67. minutu Pavkov je uputio jedan nezgodan udarac u donji levi ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

Dva minuta kasnije je Ben umalo pobegao svojim čuvarima, ali Zvezda je nastavila sa napadima, pa odmah zatim je usledio i novi Kangin projektil, ali lopta završava malo iznad prečke.

Utisak je da se sve veća nesigurnost uvukla u redove gostujućeg tima, a Zvezda više nije imala šta da izgubi, pa je krenula na sve ili ništa. Ben je još jednom ušao u kazneni prostor i ponovo nije uspeo da iskontroliše loptu u odsudnom trenutku.

Kanga je ubrzo izašao iz igre, a priliku je od 74. minuta dobio Rišairo Živković.

Najbolju priliku za Zvezdu propustio je Radovan Pankov posle odlično izvedenog Benovog kornera sa leve strane. Zahvatio je loptu glavom, ali ona završava opet zamalo iznad prečke.

Do kraja, pokušao je Stanković da uvođenjem Dionija umesto Bena učini nešto više u napadu, ali ta izmena nije donela bitniju promenu na terenu.

Prava drama usledila je u nadoknadi vremena. Prvo je i Marko Gobeljić isključen zbog drugog žutog kartona, a onda je Zvezda sa dvojicom igrača manje na terenu iznudila slobodan udarac posle kog je Dragović imao veliku šansu, a gosti mnogo sreće u tim trenucima, jer je lopta završila tik pored leve stative!

S obzirom da je Braga savladala Ludogorec sa 4:2, stanje na tabeli Grupe F posle četiri kola izgleda ovako:

Braga 9, Crvena zvezda 7, Mitjiland 5, Ludogorec 1.

U sledećem kolu, Zvezda će 25. novembra dočekati ekipu Ludogoreca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke