Dva lica Partizana i ''uprava napolje'' za kraj sezone u Humskoj!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2023.
20:58
Izvor: Sportske.net

Crno-beli pobedom okončali sezonu za zaborav.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici bez većeg takmičarskog značaja, Partizan je večeras na svom terenu u Humskoj savladao ekipu Voždovca sa 2:1.

Bio je ovo meč poslednjeg kola Superlige, Partizan je ostvario ukupno 21. pobedu u sezoni i završio na četvrtom mestu sa 71 bodom, a Voždovac završava sezonu na sedmoj poziciji sa 46 osvojenih bodova.

Partizan je poveo u 25. minutu prelepim golom Fusenija Dijabatea koji je snažnim i preciznim udarcem sa nekih 18 metara pogodio gornji desni ugao gola golmana Krunića - 1:0.

Nedugo zatim je imao još jednu lepu priliku za drugi gol posle majstorskog dodavanja Natha, ali je otišao suviše udesno i loše je šutirao, a na drugi gol crno-belih se čekalo do 35. minuta. Bila je to još jedna odlina akcija crno-belih, počeo ju je Kolorado, nastavio Urošević koji sa leve strane pronalazi Natha u sredini, a Izraelac iz prve dodaje do Meniga koji iskosa sa leve strane pogađa suprotni ugao - 2:0.

Finiš prvog poluvremena obeležio je najbolji streac Partizana Rikardo Gomeš koji je propustio dve stopostotne prilike kada se nalazio sam ispred golmana Krunića. Prvi put je pogodio stativu, a drugi put je loptu poslao preko gola.

Voždovac se probudio u drugom poluvremenu, a trener Partizana Igor Duljaj je ukazao šansu bnekolicini mladih igrača, poput Stjepanovića, Jevremovića, Petkovića, Baždara.

Bolju igru u nastavku ''zmajevi'' su krunisali u 79. minutu, kada je Teodorović majstorski reagovao na dodavanje Mitrovića kroz sredinu i pored Saničanina samo skrenuo loptu koja završava u donjem levom uglu gola golmana Popovića - 2:1.

U naredna dva minuta još dve odlične prilike. Najpre su gosti mogli do izjednačenja kada je golman Popović bio na pravom mestu, a odmah zatim na drugoj strani nova prilika za Rikarda čiji udarac uspeva da zaustavi golman Krunić.

Sam finiš meča doneo je stopostotnu priliku za goste, tačnije za Neškovića koji je izbio oči u oči sa golmanom Popovićem, ali je loptu poslao pored leve stative.

Kraj meča obeležilo je skandiranje navijača ''uprava, napolje''... Možda i najbolja ilustracija ove očajne sezone za Partzan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke