Dva penala za Lučance za preokret i pobedu nad Kragujevčanima!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.09.2024.
21:55
Izvor: Sportske.net

Četvrta uzastopna pobeda Mladosti pod vođstvom Nenada Lalatovića.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Fudbaleri Mladosti iz Lučana savladali su večeras na svom renoviranom terenu ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 rezultatom 2:1, i to posle preokreta iz dva jedanaesterca početkom drugog poluvremena.

Ovo je njihova četvrta pobeda u nizu kojom su zadržali mesto u samom vrhu tabele sa 16 bodova, a Radnički je doživeo četvrti poraz i ostao je na dvanaestoj poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Radnički je poveo već u 11. minutu meča, kada je Ben Hasin pokušao da se kroz sredinu probije u kazneni prostor Lučanaca, lopta mu je izbijena, ali je došla samo do Evandra koji šalje projektil sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane u donji levi ugao gola golmana Stamenkovića - 0:1!

Samo tri minuta kasnije Radnički je mogao da udvostruči prednost, Janković je šutirao iskosa sa desne strane, ali je zamalo bio neprecizan!

Lučanci su uzvratili preko Ljubomirca koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

Nešto kasnije nova prilika za Kragujevčane, ovoga puta iz slobodnog udarca koji je odlično izveo Ristić, ali je prečka ovoga puta spasila Lučance.

Minimalnu prednost odneli su Kragujevčani na odmor, ali od početka drugog poluvremena sve se okrenulo u korist Lučanaca.

Već u 47. minutu sudija Lazar Lukić je pokazao na belu tačku jer je lopta u kaznenom prostoru Radničkog pogodila u ruku debitanta u redovima Kragujevčana, Alekseja Golijanina, a precizan sa bele tačke bio je Pejović - 1:1.

Sedam minuta kasnije još jedan penal za domaće, opet zbog igranja rukom, a ovoga puta je lopta pogodila Evandra posle centaršuta sa desne strane. Ponovo je Pejović preuzeo odgovornost i još jednom je savladao golmana Radničkog Marka Miloševića - 2:1.

Sve to je izazvalo nervozu kod gostiju, pogotovo kada nekoliko minuta kasnije sudija Lukić nije pokazao na belu tačku posle jednog duela kada je Golijanin pao u kaznenom prostoru Mladosti.

Zbog protesta je tada isključen pomoćni trener Radničkog Adnan Jahić, a šef struke Kragujevčana Feđa Dudić je ubrzo izvršio trostruku izmenu - ušli su Ortiz, Adžić i Bevis, a teren su napustili Golijanin, Janković i Evandro.

Ortiz je posle brze akcije Ćosića i ubačene lopte sa desne strane šutirao po zemlji, ali je golman Stamenković odlično intervenisao.

Do kraja su Kragujevčani pokušavali da utvrše pritisak, imao je i Ristić još jedan slobodan udarac sa dvadesertak metara, ali je šutirao preko gola i Mladost je uspela da sačuva minimalnu prednost.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke