Dva srpska tima u Ligi šampiona, koliko je realno?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 19.08.2020.
09:51
Izvor: Sportske.net

Na dobrom smo putu, ova sezona bi mogla biti ključna.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Srpski klupski fudbal je prošle sezone propustio priliku da dobije dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Za tako nešto bilo je potrebno 15. mesto na listi nacionalnih koeficijenata, međutim Srbija je na kraju završila na 19. mestu.

Aktuelna sezona bi mogla biti veoma značajna za domaći fudbal, ne toliko za narednu koliko za sezonu 2022-23.

Srbija je aktuelnu sezonu počela na 16. mestu, a da bi stigla do 15. potrebno je da naši klubovi ostvaruju rezultate kao u prethodne tri sezone što neće biti nimalo lako.

Crvena zvezda je dobro krenula pobedom nad Evropom koja je srpskom fudbalu donela 0.375 bodova pošto se osvojeni bodovi (1,5) dele sa brojem evropskih predstavnika te zemlje, u našem slučaju četiri.

Za još bodova potrebni su dobri rezultati i ostalih timova, Partizan i TSC kreću od prvog kola kvalifikacija za LE protiv RFS, odnosno Petrokuba, dok će Vojvodina početi od trećeg kola.

Baner 4

Eventualni plasman tri domaća tima u grupne faze Lige šampiona i/ili Lige Evrope bio bi veliki pomak ka cilju koji su Hrvati dostigli ove sezone pošto će i Dinamo i Lokomotiva učestvovati u borbi za plasman u grupnu fazu LŠ.

Ispred Srbije koja ima 21,625 bodova su Danska i Kipar sa po 23,750 bodova, pa će pored uspeha naših ekipa biti potrebna i jedna ili više slabih sezone timova iz Danske i sa Kipra.

Koeficijent


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 19.08.2020
12:30

To 15. mesto slabo vredi kad pogledas koga sve Lokomotiva mora da prodje u kvalifikacijama. A i Dinamo ide u kvalifikacije sampiona.

avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 19.08.2020
12:26

Korak po korak pa cemo videti sta ce da bude, ali iskreno ako sad ne dodjemo do tog 15. mesta necemo nikad.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 19.08.2020
10:00

Naredne 2 nedelje su ključne, imaćemo 2 kluba u LŠ za 2 najviše 3 godine...hahahahaha, nemojte se šaliti zvezdi odgovara da to bude samo jedan jer će nameštanjem titula i dalje i guranjem UEFA kroz kvalifikacije za LŠ postati stalni učesnik i time favorizovati sebe pre svega finansijski u odnosu na ostale srpske klubove kojima je cilj da izigravaju zvezdine sparing partnere, a jedino joj sreću kvari Partizan i zato je cilj zvezde da i na čelo FK postave Ostoju Mijailovića, Tatjanu Rakas ili nekog drugog svog pulena.