Džajić: ''Dejo je bio malo nervozan posle poraza, ali ja ga razumem. Svaka mu čast''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.03.2023.
17:48
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Novi predsednik FSS se vratio iz Podgorice uz mnogo prelepih utisaka.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Pre svega, što je najvažnije, naš nacionalni tim je ostvario i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, savladao je Crnu Goru u Podgorici sa 2:0 golovima Dušana Vlahovića, a posle meča je svoje utiske u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije izneo prvi čovek našeg fudbala Dragan Džajić.

''Bilo je važno da pobedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svesni smo da nema opuštanja, voleo bih da igrači što pre zaborave Litavniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske.

Prezadovoljan sam pre svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu rešili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobeda još više dobija na značaju.

Naša ekipa ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilja'', objašnjava Džajić.

Osim pobede, ono što je oduševilo Džajića, kao i čitavu srpsku ekspediciju tokom ovog gostovanja, je sjajan prijem na koji je reprezentacija Srbije naišla već od samog dolaska na podgorički aerodrom.

To je želeo posebno da istakne.

''Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživeli u Podgorici'', ističe Džajić.

Posebno zanimljiv bio je njegov susret sa Dejanom Savićevićem, aktuelnim predsednikom FSCG i legendarnim Zvezdinim fudbalerom iz vremena dok je Džajić bio na čelu Crvene zvezde koja se 1991. popela na krov Evrope i sveta.

''Dejo je bio veoma korektan, kao i uvek. Normalno je da posle poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je posle i čestitao nam na pobedi. Svaka mu čast'', zaključio je Džajić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke