Džajić o uplitanju politike u rad FSS-a: "Preteruje se..."

Autor: Filip Rodic
subota 18.05.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Piksiju definitivno novi ugovor.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Predsednik FSS-a i legenda srpskog fudbala Dragan Džajć je prilikom gostovanja u "Wish&Goal" podkastu govorio o najvažnijim temama vezanim za rad krovnog organa srpskog fudbala.

Za početak je istakao da će se ekipa na Euru u Nemačkoj smestiti u poseban hotel kako bi se sprečilo šitenje tračeva i negativne atmsofere po medijima kao što je bilo u Kataru.

"Postoji dogovor oko smeštaja. U hotelu gde su reprezentativci ne boravi niko drugi. Svi ostali članovi Izvršnog odbora i Saveza imaće drugi hotel. Mora da se napravi jedna fina atmosfera, da se ne doživi ono iz Katara, kad je bilo puno priča o nekim drugim stvarima, to sad ne sme da se dozvoli", rekao je Džajić.

Prokomentarisao je i skepsu u narodu vezanu za nacionalni tim.

"Možda precenjujemo sebe zato što mnogo igrača igra po Evropi, skoro svi. Narod očekuje da rezultati budu bolji. Reprezentaciji fali imidž i atmosfera, kult. Mi to ne možemo dok se ne napravi neki pomak i rezultat. Ne može samo rečima. Narod može da bude razočaran, ali ne sme da se odvaja od reprezentacije", istakao je Džajič.

Prvi čovek FSS-a je istakao da će selektor Dragan Stojković dobiti novi ugovor.

"Piksi će potpisati novi ugovor. On je naravno izrazio želju da bi on bio sigurniji, da se vidi kontinuitet. Nije on od juče, pa da ne shvata svoju odgovornost. Ako smatra da on treba da ima veru i samopouzdanje, onda je to u redu. Nikad vi kao trener ne zante koliko možete da trajete", istakao je Džajić.

Nije se izbegla tema ni glasina o uplitanju politike u rad tog tela.

"Ne treba preterivati, treba da nam je čast ako je prvi čovek Srbije zainteresovan za fudbal. On je zainteresovan i za druge sportove. Preteruje se u tome da li je on ili ne. Drago mi je što se interesuje za fudbal. Pogledajte ovaj Nacionalni stadion. Kad bismo mi to imali da Vučić nije zainteresovan? Koliko god nekom odgovoralao ili ne, činjenica je da imamo tri nova stadiona i ovaj Nacionionalni koji će biti velelepan", istakao je Džajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke