Ekskluzivno za ''Sportske'' - Feđa Dudić pregovara sa upravom: ''Treba nam 5-6 ozbiljnih pojačanja. Ne tražim Saldanju, Severinu, Serija, ali...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.05.2024.
18:01
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog ovih dana donosi konačnu odluku o ostanku ili odlasku iz Kragujevca.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 pod vođstvom trenera Feđe Dudića je najlepša fudbalska priča ove sezone u Srbiji i regionu.

Ostvareno je nekoliko istorijskih uspeha - od prvog plasmana kluba u polufinale nacionalnog kupa, pa do prvog plasmana na evropsku scenu, a u poslednjem kolu Radnički može da napravi i još jedan korak dalje. Podsetimo, u slučaju pobede nad Partizanom u Humskoj, odnosno ostanka na četvrtom mestu na tabeli, Kragujevčani bi obezbedili plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, što bi im donelo sigurne četiri utakmice na evro-sceni sledeće sezone.

Ako na kraju završe na petom mestu, igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a bez obzira kakav će u subotu biti konačan epilog, u Kragujevcu će po povratku ekipe iz Beograda biti organizovan svečani doček i centralna proslava svih ovosezonskih uspeha Radničkog.

Ono što pred kraj sezone najviše zanima navijače Radničkog je da li će njihov tim i na evropskoj sceni predvoditi Feđa Dudić.

On je danas i na tu temu otvoreno govorio u opširnom razgovoru za ''Sportske'' sa našim novinarima Aleksandrom Obrenovićem i Darkom Mitrovićem i otkrio da je započeo razgovore sa čelnim ljudima kluba o svom potencijalnom ostanku i sledeće sezone na ''Čika Dači''.

''Moram reći da se još nismo dogovorili oko nastavka saradnje. Nadam se da će biti obostrano. Ja zaista imam želju da ostanem tu, ali imamo i neke uslove ispod kojih ne idemo. Ne finansijski, nego su to jednostavno uslovi i ciljevi kluba ispod kojih ja ne žeim da idem. Ja sam trener koji ima ambicije i želim da se borim za nešto veliko, a ne za opstanak. 

Juče smo imali prvi razgovor, sutra ćemo imati drugi. U nedelju je taj završni ručak i oproštaj sa igračima. Do nedelje ćemo definitivno rešiti da li ja ostajem ili ne. Moja želja je da ostanem. Vidim sebe tu, pogotovo da vodim Radnički u evropskim utakmicama. Ako smo sve ovo 'krvarili' zajedno i napravili ovo sve, bilo bi ružno da odem. Zaista, stvarno nije neka floskula, kad ti onako navijači skandiraju tokom cele sezone, gde se spominje samo moje ime, svaki put kad izađem vidim njihovu reakciju i sad da se ja povučem, zaista bi ispalo nefer prema navijačima Radničkog. Ja živim na nekim postulatima da treba biti pošten u životu, da ti se nešto vrati. 

Međutim, imam i neke svoje uslove i stvari koje sam tražio od uprave. Ne tražim ništa nenormalno, svestan sam da ne mogu da tražim da mi dovedu Serija, Severinu, Saldanju, ali znam da treba da se pojačamo, jer ovo smo izvukli na mišiće, iscedili smo do zadnje kapi ekipu, kao limun. Mora da bude jedno ozbiljno osveženje'', istakao je Dudić.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tokom proleća je bilo medijskih spekulacija o interesovanjima pojedinih klubova za njegove usluge, pominjao se splitski Hajduk, a nas je zanimalo i da li je imao ponudu da preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine posle odlaska Sava Miloševića.

''Nije bilo nikakvih razgovora. Oni su imenovali Barbareza i zaista želim sreću našoj reprezentaciji. Spahić ima ulogu sportskog direktora, igrali smo zajedno u Zagrebu, dobri smo prijatelji, ali nije bilo sa te strane razgovora. Onako, imamo mi dobrih igrača, ali unutar Saveza imamo problema, svi drugi napreduju, mi nekako stagniramo. Otišli smo to jednom u Brazil i od tada ništa'', rekao je Dudić.

Ako bude ostao u Radničkom, od uprave očekuje i kvalitetna pojačanja u igračkom kadru ovog leta, kako bi tim opet bio konkurentan na domaćoj sceni, i kako bi imao šta da pokaže i u Evropi.

''Treba nam pojačanja u svim linijama. Zaista. U svim linijama da dovedemo po jednog ili dvojicu. Na primer, u veznom redu Zoriću ističe ugovor, moramo dovesti sigurno jednog, možda i dvojicu. Pet-šest ozbiljnih igrača mora da dođe u Kragujevac, ako mislimo da nastavimo ovo što smo napravili. Bez toga definitivno nećemo biti konkurentni sledeće godine. 

Ja imam dobro mišljenje o svima nama, ali znam da ne možeš stalno da radiš na 101 posto, doći će do zasićenja. I motor radi, radi, pa najednom stane. Igračima skidam kapu, igrali su različite pozicije, evo Vidosavljević je igrao desno krilo, napadača, sekundarnog napadača, ali to je zato što nemamo pravog napadača od odlaska Činedua. 

Čitavu polusezonu smo igrali bez klasične devetke. Bili smo primorani da ga prodamo tada. 

Isto sam rekao ljudima u klubu, ne treba na svaku ponudu skakati. Ako ćemo biti takvi, ja ne želim da budem ovde u klubu. Da na svaku ponudu puštamo naše bisere. Ne možemo stalno iznova praviti neki novi tim, tako da je i to jedna od tema u našim razgovorima'', jasan je Dudić.

Za mesec dana će  ''Bijelo dugme'' imati koncert u Kragujevcu, u okviru ''Arsenal festa'', hoćemo li Feđu videti na tom događaju?

''Ako budem u Kragujevcu, obavezno, ako ne, teško...'', rekao je Dudić koji nam je takođe otkrio i gde će Radnički kao domaćin igrati utakmice na evropskoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke