Ekspert potvrdio, Partizan oštećen na Brdu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
20:22
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

U redovnoj analizi spornih situacija, sudijski ekspert nije imao nikakvu dilemu.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Kao i posle svakog prvenstvenog kola, i večeras je nekadašnji sudija Zdravko Jokić na TV Arena sport analizirao problematične sudijske odluke, a u centru pažnje ovoga puta bio je nedosuđeni crveni karton za defanzivca Čukaričkog Kovačevića koji je kao poslednji igrač odbrane faulirao napadača Partizana Rikarda Gomeša.

Opšti je utisak posle ovog meča da je Partizan oštećen, čak je to priznao i trener Čukaričkog Saša Ilić na konferenciji za medije, posle čega je ekspresno smenjen i već je imenovan njegov naslednik. I Jokić se slaže sa tim ocenama, jer je sve bilo toliko očigledno.

''Ovde se radi o očiglednom sprečavanju prilike za gol. Treba da se poštuju kriterijumi koji postoje. Gleda se kontrola lopte, prema instrukcijama UEFA postoji pet kriterijuma. Ono što je bitno je da igrač ima mogućnost kontrole lopte, da li je daleko da nastavi akciju. Bitan je raspored igrača, bitno je mesto prekršaja, pravac kretanja igrača, raspored odbrambenih i distanca gde se prekršaj desio.

Poslednji stav kaže da igrač nije fauliran, vrlo verovatno bi postigao gol. Ovde nema sumnje da ima situaciju da postigne pogodak, znači trebalo je da bude crveni karton'', potvrdio je Jokić.

Ova utakmica je završena bez golova, 0:0, pa je Partizan sada na dva boda zaostatka za Crvenom zvezdom uoči 167. večitog derbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke