Ekspert rekao svoje - Partizan JESTE oštećen u Novom Sadu! Boaći zaslužio crveni!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 31.08.2020.
20:54
Izvor: Sportske.net

Partizan je u Novom Sadu oštećen, pre svega zbog situacije koja se desila pred kraj utakmice.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dosta grešaka sudije Jovanovića u derbiju Partizana i Vojvodine koji je igran na "Karađorđu".

Ipak, prva odluka je bila ispravna, a to je nedosuđen penal za Vošu, rekao je za TV Arena sport Igor Radojčić, ekspert za suđenje.

"Nije bio penal za Vojvodinu, bilo je evidentno da golman Partizana startuje na loptu, odigrava loptu i uopšte nema kontakta. Sudija Jovanović je i pokazivao da je golman reagovao na loptu. Odlična odluka"
, rekao je Radojčić.

Nakon što je rekao da je Stevanović bio u ofsajdu kada je uposlio Sadika koji se našao u prilici, rekao je i da je Suma zaslužio crveni karton.

"Sudija je bio u pravu, odmah ću vam to reći. Ono što je uradio Drinčić spada u kategoriju 'bezobzirnosti', a ono što je Suma uradio je nasilno ponašanje. To je takođe 'Pravilo 12'. Drinčićeva ruka je bezobzirnost, koja se kažnjava žutim kartonom, a nakon toga se nasilno ponašanje kažnjivo crvenim kartonom"
, rekao je Radojčić.

Vojvodina je tražila i drugi penal tokom drugog poluvremena, ali ga nije dobila.

"Ovo je deo ruke koji je bliži ramenu, a od ove sezone 20/21 došlo je do izmene u pravilima igre, koja kažu da taj deo koji je paralelan sa pazuhom ili pokriva taj gornji deo po pravilima igre nije kažnjiv. To piše u pravilima igre za ovu sezonu. Ovaj deo ruke nije kažnjiv",
rekao je Radojčić.

Na kraju i greška koja je direktno uticala na rezultat.

"Ovo je jako specifična situacija, jer je odbrambeni igrač Vojvodine prvo izbio loptu, međutim nakon toga jeste napravio prekršaj. Lopta odlazi levo ka uzdužnoj liniji, jeste prekršaj. Za žuti eventualno zbog obećavajućeg napada",
rekao je Radojčić.

baner

Što se tiče utakmice Crvene zvezde i TSC-a, jasno je da je Boaći zaslužio crveni karton.

"Imamo ispruženu nogu, direktan start kramponima, ozbiljan prekršaj, ovo je definitivno crveni karton", rekao je Radojčić.

Savo je baš bio ljut...

Posted by Sportske.net on Понедељак, 31. август 2020.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

50 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 01.09.2020
13:19

Po kojim pravillima i u kom univerzumu nije penal kad igrac bilo komim dijelom ruke sprijeci gol?

avatar
magister
Thursday, 03.09.2020
21:47

Nisam gledao utakmicu, pa samo mogu da pretpostavim iz ovoga što čitam da se komentar odnosi na Radojčićevo objašnjenje, zašto nije penal kad je Partizanovog igrača lopta pogodila u šesnaestercu, ali se, pretpostavljam odnosi i na učestala *objašnjenja*, na primer kod Katajivog igranja rukom u šesnaestercu.

Kad igrač igra rukom - to je prekršaj, a ako je u 16 onda je - penal. Ne postoji nikakvo pravilo koje je to promenilo. Objašnjenja u novim Pravilima se odnose na situacije u kojima nije jasno, da li je igrač *igrao* rukom ili ga je lopta - *pogodila* u ruku ili se od njegovog dela tela ili protivnika - *odbila* u njegovu ruku. Sudija je taj koji svaku takvu situaciju *procenjuje*, to je njegova uloga na terenu. Kad god je namera (to je ono *igrao* rukom) - to je prekršaj, u 16 - penal. Kad nema namere, ali igra rukom utiče bitno na igru - i to je prekršaj, u 16 penal (pa zamislite da igrača lopta pogodi u ruku na gol liniji, na putu ka praznoj mreži, šta bi bilo, bi li tada sudija procenjivao da nije penal, samo bi procenjivao da li ima elemenata za žuti karton). Mislim da su ove situacije prilično jasne i da neke sudije pokušavaju da suđenje u fudbalu i tumačenje pravila svedu na nekakve matematičke formule, uglove, prirodne i neprirodne pokrete i slično. Ali, sva objašnjenja koja se tiču: prirodnog položaja ruke - tela, da li je ruka iznad ramena (kao kod Katajia), da li postoji pokret ruke prema lopti, kad je lopta *pogodila* igrača (takođe kod Katajia)... sva ta objašnjenja služe za procenu kod nedovoljno jasnih situacija i predstavljaju preporuku sudiji da kad je nejasno, a položaj ruke nije bio prirodan, a ruka je bila iznad ramena, a vidi se pokret ruke prema lopti, da sve te situacije principijelno treba da *proceni* kao - nameru igrača, odnosno ono *igranje* rukom, za koje ste pitali i za koje smo od početka rekli - *igranje rukom je uvek prekršaj* (jer *igranje* implicira - nameru).

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 01.09.2020
09:49

Koje je ovo spinovanje majko moja. Sto je najgore ovi se i loze na ovog lika. Ovo za Sadika je smesno, covek uzeo loptu ide prema njoj, Sadik nastavlja kretanje prema golu, cak ni ne ide na loptu oni traze neke faulove, ljudi od nemoci izmisljaju. Zasluzena pobeda Vose, moglo je i ubedljivije. Partizan iz 3 suta dao 2 gola...

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 01.09.2020
00:04

I sta, ajde i da bude 100 posto istina, sta? Znaci, prvi put u poslednih 20 ili vise godina imamo 5 ekipe koje se takmice u Evropu i umesto da podrze i da jos vise motivisu fudbalere ovi iz Partizana nazalost idu istim putem pritiska, pronalazenje krivaca, upere se prst diametralno i bez kraja, dok Grobari podeljeni u tri ili vise grupe cute i gledaju nemo kako ih vode totalni neznalci fudbala, a u upravi nemaju niti jednog bivseg asa jer naravno tu su VVV i naravno da ce da namazu oci i celo vreme premeste probleme ili kod sudija, ili FSS ili kisa, ili nevreme, los teren, teske noge itd itd. Kako ih nije sramota, prodali to sto im valjao najbloji bek u Srbiji, 10 miliona ili vise, i sta su kupili Banjca i? Pa stvarno sam poceo da verujem u price nekih Partizanovaca da su ovi dosli da stvarno uiste Partiza, ili drze ga na isto mesto gde i jeste trenutno. Ma bre, 5000 Grobara ispred stadiona i po kratkom,postupku van iz Partizana, jer Partizan ne postoji zbog VVV nego zbog istorije, uspeha, navijaca sirom Balkana i vise drugih vaznih razloga. Ovaj jadni Savo, prosle godine posle 5 kola kaze mi vise se ne borimo za titulu, a bili su u boljem polozaju nego sada, aman, ko im je kriv sto su iagubili u Pazaru i to posle vodjstva, isto sinoc u Novi sad, i tek ce da izgube Cukaricki, Spartak, TCS.... jedino mogu da se iskupe ako se plasiraju u Evropu. Postavlja s epitanje zasto? Pa prosto receno, ne mozes da igras sa 12 igraca celu sezonu, jer su tu povrede, kartoni, umor, a rezerve na klup sta da vam kazem, bas slaba! Savo ko noj, obice mu se u glavi tvrdoglav stav da drzi Popovica na golu, decko moze da bude dobar golman ali ovako kako se postupi sa njime, pa ima da izgubi samopouzdanje jer zaista je jos mlad i ne moze da izdrzi pritisak golmana koji brani za Partizan. Stojke ladi jaja, umesto da brani i onako zadnja sezona za njega. Ja tvrdim da Partizan ima najbolji napad u Ligu ali zato odbrana mu je bas sarena i neozbiljna. Zamislite samo Suma, Natko, Sadik, Asano i Markovic pa to nema niko u ligi, ali zato Miletic, Urosevic, Ostojic, Popovic ee i to nema puno ekipa u ligi isto! Mladi Stevanovic vec umislio sebe da je zvezdica, niti trci, niti igra odbranu nego ceka lopte ko da je Mesi sam, ako nastavlja ovako zavrsice ko onaj Jankovic iz Zvezde ili Zivkovic, Pantic, Mihajlovic u Partizanu. Srecno svima ljubiteljima fudbala.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 01.09.2020
10:15

Jesi li ti siguran da si zvezdas? :-D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 07.09.2020
13:37

Verujem ti, samo pitam 😊

avatar
Realni Arthur
Sunday, 06.09.2020
14:45

Jesam majke mi, i to okoreli, veruj mi! Pa ne daj Boze da Zvezda izgubi neku tekmu jer sam od onih ludaka kome se pokvari raspolozenje i tesko dozivim neuspeh Zvezde i to u svakom sportu pa nek je i ragbi, hicu da budemo prvi😊!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 31.08.2020
23:24

A Drinciceva noga?

avatar
gorango
Monday, 31.08.2020
23:19

Ekspert! Ha ha ha ha ha ha ha ha!!!

avatar
NajveciZvezdasIkad
Monday, 31.08.2020
23:14

Šta lupaš bre, gde je i ko oštećen. Ajd ' razmisli malo

avatar
Doki Daki
Monday, 31.08.2020
23:09

Zna se ko mora da osvoji prvenstvo, ko igra presing protiv Partizana, a kako skoro niko protiv Zvezde, budžeti, sudije...Prosto je nebitno više sve vezano za srpsku fudbalsku ligu.

avatar
Man united
Tuesday, 01.09.2020
11:38

Нико против Звезде? Ти ниси гледао прошло коло против ТСЦ-а? Ма, да, лакше је слушати Пантића него стварно погледати неку утакмицу.

avatar
Doki Daki
Saturday, 05.09.2020
18:43

Misliš na djon u stomak golmana TSC?

avatar
Brajkoo
Monday, 31.08.2020
22:47

Kradja na stetu Partizana a u korist Crvene se ponavlja iz kolo u kolo i nikom nista

avatar
magister
Monday, 31.08.2020
22:39

Naravno da se za nasilno ponašanje dodeljuje crveni karton. Takođe je istina da nekom neukom čoveku, a i njemu samo na prvi pogled, može izgledati da Suma želi fizički obračun. Ipak, ako se malo pažljivije pogleda, Suma je nakon grubog starta pao na Drnčića i udario ga laktom u tom padu, a onda je Drinčić skočio i krenu prema Sumi, pa je u kontaktu, koji je već postojao, Suma ruku iskoristio da pokuša da se odbrani. Ja to tako vidim.

Što se tiče starta, igrač Vojvodine jeste izbacio i loptu, ali nije faulirao Sadika posle, već tokom intervencije, što je VEOMA bitna razlika, Zato je sudija morao da svira taj faul i, po mom mišljenju, samo je pitanje da li je trebalo da mu dodeli žuti ili crveni karton (jer je u tom trenutku bio iza Sadika, a ispred Sadika, je bio još samo golman, što je po pravilima, koliko ja znam - crveni karton).

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 01.09.2020
10:14

Cak i da ga je faulirao tek posle izbijanja lopte, on ga je FAULIRAO! Drincic se prvo prilicno nesportski gradio jer je sigurno odlicno znao ko mu je iza ledja, a onda je i sapleo sirotog Sumu.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 01.09.2020
10:50

Objektivnost na najvišem nivou

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Monday, 31.08.2020
22:32

U samo prvih 6 kola ima već preko 20 grešaka koje direktno utiču na rezultat u korist zvezde i još toliko na štetu Partizana - pametnom dovoljno jasno da ni tim sveta ne bi tako mogao da dođe do titule u ligi sa zvezdom.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 01.09.2020
10:54

Slažem se,da nije sudijskih grešaka već bi bilo 12 bodova razlike u korist Zvezde

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 31.08.2020
22:19

I to direktan crveni pri aktivnom rezultatu za goste od 0:1, a ovako nece nijedan jedini mec propustiti.

avatar
Man united
Monday, 31.08.2020
22:13

Је ли рука изнад рамена, Радојичићу? https://prnt.sc/u96y6w Или да зовемо геометре и младе математичаре? Прошли пут ти се ВВВ екипа жешће избламирала, па овог пута покушаваш да их поштедиш срамоте. Е, па, не вреди...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 01.09.2020
10:09

Ili Kolinu koji je dao na italinaskog nepostojecem radiu komentar da je gol bio regularan?
Opet cirkuzanti pokusavaju da zaradjuju sendvic.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 01.09.2020
13:25

Gledam ovaj screenshot i razmisljam je l moguce da neko ima toliko obraza da kaze da to nije penal?

avatar
Man united
Monday, 31.08.2020
22:04

Како јадно покушава да их оправда. Значи постоји део руке до пазуха који се не кажњава? Кога то мажеш? Правила јасно кажу да сваки део руке изнад нивоа рамена подлеже најстрожој казни. Колико се сећам, Бањкова рука је благо укошена на горе. По новим правилима чист пенал. Оно са Садиком је старт на лопту. Играч Војводине после старта од инерције не може да се заустави у тренутку и избегне Садика. Још лик каже обећавајућа акција. Избио му лопту скроз у страну, и то ти обећавајућа акција?

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 01.09.2020
10:07

Opet se blamiras, zarad sendvica?
Kod Banjaka je lopta napucana, nit je imao vremena da pomeri ruku, nit ista, slicna situacija ko Rukavina u Portugaliji.
Drincic je prvo laktom udario Sumu, potom ga nogama sapleo i na kraju je nasrnuo na njega. Znaci imamo dve situacije koje su prehodile Suminom laktu. Znaci u najmanju ruku crveni - crveni.
Kod Sadika je cist faul, prvo start nogom, pa posle toga i rukama.

Ali sta ocekivati od avlijanera koji su proleca 2011. terali Mirka Pavlovica iz KK, a avgusta iste te godine u znak izvinjenja ga morali zadovolje.

avatar
Man united
Wednesday, 02.09.2020
12:11

Не важи више напуцана лопта кад је рука изнад нивоа рамена. По новим правилима, то је аутоматски пенал без обзира на намеру.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Tuesday, 01.09.2020
10:12

Iznad ili ispod?

avatar
Shadows
Monday, 31.08.2020
21:54

Sta Partizan ima od toga sto je na svakoj utakmici ostecen a zvezda I vosa nagradjeni?!Savo je trebao da povuce ekipu jel dosta je bilo

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 01.09.2020
10:56

Najpoštenije je da vi odete tamo gde ste osnovani a Hajduk dođe ovde jer njega su ipak osnovali srbi

avatar
Vidicnemanja
Monday, 31.08.2020
21:52

I sta sad reci.Opet pojeo vuk magarca,nikom nista,puj pike ne vazi i tako u nedogled,nigde kraja sudijskoj samovolji.Pa u Nisu ljudi hladno izvrse sest izmena i niko za to nije odgovoran.I onda zvezda lagano osvoji ovo kolumbijsko prvenstvo i svi zadovoljni.Horor liga

avatar
Gogi-11
Tuesday, 01.09.2020
12:18

I vama ladno igrac bez lekarskog pregleda igra i nikom nista, sudija oprosti sadiku crvenu u krusevcu oprosti mileticu u n.pazaru oprosti sadiku u novom sadu i vama kriva zvezda sto proletwr ima 6 izmena i partizan je u finalu koristio 4 ili 5 termina za izmene a dozvojeno je 3 ieto fss i sudije su protiv partizana.... rece neko da protiv vas svi igraju presing a protiv zvezde niko i sta bi ste hteli da se vama sklanjaju ili da vi odlucujete kako ce ko da igra i protiv vas i protiv drugih....

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 31.08.2020
21:41

'Paralelno sa pazuhom' 😂 kakve su ovo gluposti,znaci golman prvi stize do lopte pa pravi faul ali ispravna odluka,odbrambeni igrac izbija loptu pa posle nazovi seprtlja Sadik pada to je faul :D vau :D pa mogao si covece malo bolje to ,a sa Sadikovim drugim zutim to nista u 46 min.prvog poluvremena?Koliko ste platili ovog da vam spasava upravu sad kad se lomi,mislim meni je drago,oni su garant vase sigurne propasti(ne kazem da je kod nas bajno).

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 31.08.2020
21:35

Још један циркузант у служби партизана.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 01.09.2020
10:10

Ko za Kokezu sto ste lajali, pa na kraj zavrsio kod Terzica na rodjendan.
Nece dugo proci kad ce i ovaj bio kod familije Terzic na koktel.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 04.09.2020
16:40

Auu sta sve nece smisliti ovi.
Jel su to Terzic i Kokeza smislili, kad ovaj prvi duvao svecice rodjendaske?

avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 02.09.2020
20:35

Кокеза је виђен у ложи стадиона ЈНА а Маракану није никад посетио.

avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 02.09.2020
10:02

Тај ваш кокеза још није био ни на једној утакмици Звезде а на вашим је био.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 31.08.2020
21:26

Ma dal je moguće? 🤔

avatar
Gogi-11
Monday, 31.08.2020
21:22

Strasnog li eksperta.... dali je moguce da niko ne zna pravila sem njega cuj ovo startovao je golman na loptu a lopta odlazi u pravcu ka korner linije kako je to moguce?? Kaze obecavajuci napad, igrac izbija loptu prvo a onda pravi faul hahah kako je mogao posle izbijanja lopte da se skloni,da onaj ne padne preko njege a ako je vec izbio loptu i ona ide ka aut liniji kakav je to obecavajuci napad? Lako li je biti ekspert u Srbiji samo treba da imas nekog na pravom mestu:

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 01.09.2020
21:40

Ono kad Kataji udari loptu dlanom, vi kažete nije penal, a ovog lopta pogodi bočno u rame/pazuh, odmah tvrdite da je penal, pa tu ga lopta ne bi pogodila u ruku jedino ako je ne bi imao

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 31.08.2020
21:11

Za drugi penal OK, ali, nije tacno da nije bilo kontakta kod one prve situacije iako Popovic jeste prvo izbio loptu.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 01.09.2020
09:39

E tako te volim :D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 02.09.2020
02:12

Ja sam to odmah onda napisao i nekoliko puta ponovio posle toga.

avatar
Marko Kralj
Monday, 31.08.2020
21:01

Sve u svemu zasluzena pobeda Vose