Eksplodiraće kasa! Partizan čeka prodaje Vlahovića, Mitrovića, Lukića, Sadika...

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 28.12.2021.
11:53
Izvor: Sportske.net

Partizan čeka velike prodaje Vlahovića, Mitrovića, Milenkovića...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Da Partizan zaista živi od svoje omladinske škole dokazano je nebrojano puta u istoriji ovog kluba, ali zahvaljujući kvalitetu svojih polaznika, crno-beli bi mogli da zarade i rekordne sume u sledećoj 2022. godini.

Odmah da razjasnimo, govorimo o igračima koji nisu više članovi Partizana, ali je njihova cena dostigla toliki nivo da bi prodajom mogli da donesu ozbiljne sume novca klubu iz Humske na osnovu trening kompenzacije.

Prvo ime koje vam je sigurno u mislima jeste Dušan Vlahović.

Srpski napadač će doneti "samo" 1,5% Partizanu, a ako pretpostavimo da će ga Fiorentina naredne sezone prodati za makar 75 miliona evra, onda bi Partizanu sledovalo 1.125.000 evra.

Aleksandar Mitrović je drugi u nizu, njegova vrednost se procenjuje na tržištu na oko 40 miliona evra, Fulam teško da bi pristao na manje, a ukoliko se baš ta suma prenese iz jedne kase u drugu prilikom kupovine Mitrovića, onda će Partizanu pripasti 1,2 miliona evra. Dakle, u njegovom slučaju crno-beli imaju 3% od ukupnog transfera, jer je duže proveo u omladinskoj školi kluba od Vlahovića.

Nikola Milenković? Ima ugovor samo do 2023. godine, baš kao i Vlahović, pa mu je cena nešto niža u odnosu na pravu, ali bi za 20-ak miliona mogao biti prodat od strane Fiorentine. Isti procenat kao za Mitrovića, dakle 3%, što bi Partizanu u slučaju pomenute sume donelo 600 hiljada evra.

Saša Lukić je još jedan igrač koji igra fantastično ove sezone i mogao bi biti prodat na leto od strane Torina, ima ugovor do 2024. godine i cena na tržištu mu je oko 15-20 miliona evra. I kod njega Partizanu sleduje od prodaja 3%, a u slučaju da je 15 miliona njegova cena, onda će crno-beli zaraditi 450 hiljada evra.


Nije to sve, tu su Filip Stevanović, Strahinja Pavlović, obojica grade svoje karijere na najbolji mogući način i trude se da se izbore za minute u veoma jakim klubovima, a obojica donose bonuse. Pavlović donosi 400 hiljada na svakih pet odigranih utakmica za Monako, a ako se ekipa iz kneževine plasira u LŠ, onda će Partizan dobiti još pola miliona evra. Pored transfera solidarnosti, od Pavlovića Partizan ima i 10% od naredne prodaje.

Za Sadika je odavno ispričana priča, on bi Partizanu mogao da donese pravo bogatstvo ukoliko dođe do prodaje u januaru, dobiće crno-beli 40% od transfera, a cifre koje se pominju su i preko 50 miliona.

Trljaju ruke u crno-belom taboru, to je jasno već sada, i nadaju se velikim transferima na leto, a možda već i u januaru mesecu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke