Elitna divizija i drugi šešir u kvalifikacijama za EP su ulog u Oslu - Ko umesto Sergeja?

Autor: Mladen Heleta
nedelja 25.09.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Utakmica se igra u utorak od 20.45 sati.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srbija je sinoć pružila briljantnu partiju i savladala Švedsku u Beogradu sa 4:1, a u utorak joj sledi pravo finale ovog ciklusa Lige nacija u Oslu protiv Norveške.

Dve selekcije će nakon poraza Norveške u Ljubljani od Slovenije sa 2:1, u taj duel ući sa po deset osvojenih bodova u grupi 4 divizije B, ali naš tim mora da pobedi  u Oslu ukoliko želi da svrgne Erlinga Halanda i društvo sa prve pozicije na tabeli, izbori plasman u diviziju A i što je možda i najvažnije, obezbedi mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024. 

Ulog će dakle biti ogroman. Srbija još uvek nije imala priliku da igra u elitnoj diviziji ovog takmičenja, a mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je od izuzetne važnosti. U tom šeširu će se najverovatnije naći reprezentacije poput Francuske i Engleske i ne bi bilo dobro igrati sa njima kao drugim nosiocima kvalifikacije za takmičenje na kom nismo učestvovali od 2000. godine. UEFA kao kriterijum za određivanje šešira uzima isključivo rezultate ostvarene u Ligi nacija.

Srbija će u Oslu biti oslabljena za Sergeja Milinkovića-Savića, koji je protiv Švedske dobio žuti karton i tako se isključio za susret u Norveškoj.

Selektor Dragan Stojković je najavio da neće odstupiti od ofanzivnog pristupa. Ukoliko zadrži istu fizionomiju kako protiv Švedske, onda bi u startnih 11 možda trebalo očekivati fudbalera Verone Ivana Ilića, koji u sebi ima potrebnu lucidnost da nadomesti odsustvo Sergeja. U nešto zatvorenijoj varijanti bi šansu trebalo da dobije Nemanja Maksimović. Sa njim u timu bi Saša Lukić imao mnogo više prostora za kreaciju.

Štoper Strahinja Pavlović će izvesno zauzeti svoje mesto u prvoj postavi.

Srbija je u junu poražena od Norveške sa 1:0, ali je pre dve godine slavila u Oslu u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

AdmiralBet nudi sjajnu kvotu od 3.25 na pobedu Srbije u Norveškoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke