Englezi lansirali priču - Iz Mančester junajteda u Zvezdu?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.08.2023.
09:16
Izvor: Sportske.net

Sjajno zvuči, ali da li je realno?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je obavila sjajan posao u letnjem prelaznom roku, rezultati tokom pripremnih mečeva, kao i na startu nove sezone to potvrđuju, a što je za srpskog šampiona najvažnije, novi trener Barak Bahar se i pored radikalnih poteza koje je povukao, vrlo brzo adaptirao na novu sredinu i uspešno sprovodi svoje zamisli, na oduševljenje Zvezdinih navijača.

Kada govorimo o njegovim radikalnim potezima u Zvezdi, to je svakako odluka da se odrekne usluga kapitena i dugogodišnjeg golmana Milana Borjana koji ima ogromne zasluge za sve Zvezdine uspehe u proteklih šest godina.

Umesto Borjana, Bahar je tu video svog zemljaka Omrija Glazera, uprava mu je ispunila želju, a Glazer za sada pokazuje da je sjajan golman i da je Bahar s razlogom insistirao na njegovom angažovanju.

Glazerove alternative ove sezone su iskusni Zoran Popović i Nikola Vasiljević, pa se ne očekuju neke nove promene među Zvezdinim golmanima do kraja prelaznog roka.

Ali, britanski tabloid ''San'' je ovog vikenda kansirao priču da bi Crvena zvezda mogla da angažuje još jednog golmana, i to iz - Mančester junajteda!?

Teško da su oni pouzdani po pitanju transfera, ali priča je zanimljiva. 

Radi se o 23-godišnjem češkom golmanu Mateju Kovaržu koji je još kao tinejdžer pre pet godina stigao na Old Traford, u juniorski tim Junajteda.

Naravno, mnogo je teže izboriti se za mesto u prvom timu, pa je prošlu sezonu Kovarž proveo u Sparti iz Praga na pozajmici.

Sada je ponovo u neizvesnosti gde će igrati sledeće sezone, a ugovor sa Junajtedom ga veže još dve godine.

Ipak, posle dolaska Andrea Onane, jasno je da Kolarž ne može da se nada minutaži na Old Trafordu, pa se sada vagaju ponude drugih klubova, kako bi se češki golman i definitivno rastao sa engleskim velikanom.

I tu dolazimo do Crvene zvezde koja je navodno, uz engleski Hal siti, zainteresovana da ga angažuje.

Čak i da je to istina, Kolarž bi u Zvezdi mogao da računa da bude samo jedna od rezervi Omriju Glazeru, pa se postavlja pitanje da li bi mu i zbog čega to odgovaralo.

Ali, hajde da još malo sačekamo sa zaključcima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke