EP - ''Orlići'' tri puta vodili, na kraju izgubili! Sa drugog mesta idu u četvrtfinale...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.05.2024.
21:27
Izvor: Sportske.net

Finiš meča pripao je Česima.

FSS
FSS

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije je večeras doživela prvi poraz na aktuelnom Evropskom prvenstvu, posle dve vezane pobede nad Ukrajinom i domaćim Kiprom. 

Izabranici selektora Jovana Damjanovića su večeras u Larnaki igrali protiv Češke i izgubili sa 4:3, iako su tri puta u ovoj utakmici dolazili u vođstvo.

Ovakav epilog znači da Češka sa prvog mesta u našoj grupi ide u četrvrtfinale, gde će joj rival biti Danska, drugoplasirana iz Grupe B, dok će Srbija kao druga u Grupi A za rivala u četvrtfinalu imati pobednika Grupe B, selekciju Austrije.

Počelo je efikasno sa obe strane. Srbija je povela već u sedmom minutu golom Vasilija Kostova, ali samo minut kasnije Česi uzvraćaju pogotkom Kolarika.

Nij se digo čekalo na novo vođstvo ''orlića'', a ovoga puta strelac je bio Bogdan Kostić na asistenciju Premovića - 2:1 za Srbiju.

Taj rezultat je ostao na snazi do sredine drugog poluvremena kada su Česi iznudili jedanaesterac, a precizan sa bele tačke u 64. minutu bio je Belzik za 2:2.

Treće vođstvo reprezentaciji Srbije doneo je Mihajlo Cvetković osam minuta kasnije za 3:2, ali ni tu prednost naš tim nije uspeo da sačuva.

Ušlo se u završnicu meča, igrao se 88. minut kada je Belzik svojim drugim golom ponovo anulirao prednost Srbije, ali ni to nije bilo sve.

U nadoknadi vremena Češka dolazi do potpunog preokreta, i to golom Kolišeka koji je na asistenciju odličnog Belzika savladao Čarapića i postavio konačnih 4:3 za Češku. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke