EP - Ova generacija je posebna, "Orlići" u četvrtfinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.05.2023.
18:49
Izvor: Sportske.net

Srbija remijem protiv Španije obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

U pravu su bili oni koji su isticali da ova kadetska reprezentacija Srbije ima kvalitet, za razliku od mnogih koji su kritikovali tim posle startnog poraza od Slovenije (2:4) na Evropskom prvenstvu. 

Ipak, ovaj tim ima nešto posebno, dokazao je to protiv Italije (2:0) u drugom kolu, ali i danas protiv Španije (1:1), pa kao drugoplasirani u veoma teškoj grupi ide u nastavak takmičenja, odnosno u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj. 

U prvom poluvremenu je Španija bila nešto ozbiljniji rival, više su pretili, ali su veoma teško stizali do ozbiljne šanse. Sa druge strane, praktično bez neke ozbiljne prilike i za Srbiju. 

Nekako se činilo da je naša reprezentacija uvidela slabosti Španije i počela je polako da gradi ozbiljnije napade, da bi to rezultatiralo golom. 

U 68. minutu Srbija dolazi do prednosti. 

Ponovo je sjajni Popović pokazao da se radi o fantastičnom asistentu, upisao je novu, iz kolena je prebacio celu odbranu, Maksimović je sve to dobro ispratio i pogodio za 1:0 sa par metara od gola golmana Italije.

Španije je uspela da izjednači rezultat fantastičnim golom Jamala. Primio je loptu na ivici kaznenog prostora, namestio se na levu nogu i opalio, golman Džodić nije mogao ništa ovom prilikom. Igrao se 79. minut. 

U drugoj utakmici reprezentacija Italije je savladala Sloveniju rezultatom 3:0. Poveli su golom Maninija u 60. minutu, pa je na taj način bio oslobođen put Srbiji u četvrtfinale, a isti igrač je pogodio u 82. minutu meča. De Pieri je postavio konačnih 0:3. 

Kako se bližio kraj meča, i jedni i drugi su izbegavali da napadnu, pa je ostalo 1:1, izgledalo je i pomalo komično jer su se Španci dobacivali na svojoj polovini više od tri minuta, na svu žalost Italijana koji su čekali njihovu pobedu. 

Dakle, na kraju grupe B tabela izgleda ovako:

1. Španija 7
2. Srbija 4
3. Italija 3
4. Slovenija 3

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Poljske, igramo u subotu od 20 časova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke