EP U19 (kval) - Srbija vodila sa 2:0, ostala sa igračem manje, sama sebi dala gol i nije se plasirala na Evropsko prvenstvo!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.03.2023.
16:06
Izvor: Sportske.net

Šteta.

twitter
twitter

Povezane vesti

Nakon što su kadeti izborili plasman na Evropsko prvenstvo, isto ipak nisu učinili omladinci Srbije.

Nije danas sve zavsilo od naših omladinaca. Bila im je neophodna pobeda nad domaćinom Poljskom u poslednjem meču grupe 6 kvalifkacioonog turnira, a uz to i da Letonija ne izgubi od Izraela. Letonci su "ispoštovali" i remizirali sa Izraelom 1:1, ali je i naša reprezentacija stigla samo do boda, a bila je tako blizu sva tri.

Srbija je povela protiv Poljaka golom iz penala Partizanovog ofanzivca Mihajla Petkovića iz penala u 32. minutu. 

Isti igrač dobio je drugi žuti karton u nadoknadi prvog poluvremena, a ekipa selektora Jovana Damjanovića ostala sa desetoricom. Ipak, to nije omelo naše fudbalere da nastave sa dobrom igrom na startu drugog dela.

Igrao se 60. minut kada je Jovan Mijatović proigrao Ognjena Mimovića, a ovaj pogodio za 2:0. Činilo se tada da će Srbija sačuvati prednost i naći se na završnom turniru, ali to nije bilo slučaj.

Poljaci su iskoristili brojačnu prednost u 78. minutu i smanjili autogolom  Jan-Karla Simića, da bi Viktor Matjevič pogotkom tri minuta pre kraja susreta raspršio snove "orlića".

Tako je Srbija takmičenje u kvalifikacionoj grupi završila tek na trećem mestu, dok će Poljaci na Evropsko prvenstvo koje se od 3. do 16. jula održati na Malti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke