Eraković o šansama da napusti Zvezdu, sada je sve jasno!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 22.05.2022.
14:15
Izvor: Sportske.net

Ne razmišlja o odlasku.

Nikola Mitic/STARSPORT
Nikola Mitic/STARSPORT

Povezane vesti

Mladi štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković rekao je da je počastvovan zbog poziva selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali da zasluge za ovo priznanje idu i klubu koji jednu od uspešnijih sezona privodi kraju.

"Čast mi je što sam se našao na širem spisku A reprezentacije Srbije za predstojeće mečeve u Ligi nacija. Biti na spisku reprezentacije je nešto o čemu sanja svaki fudbaler. Drago mi je što sam to uspeo da ostvarim i ako dobijem priliku daću sve od sebe da se pokažem u dobrom svetlu", počeo je Eraković razgovor za Kurir.

Svima je jasno da talentovani štoper igra najkvalitetniji fudbal u karijeri, a velike zasluge za to idu treneru i stručnom štabu Dejana Stanovića, kao i parnjaku u srcu defanzive Alekdandru Dragoviću.

"Jeste ovo do sada je najbolja sezona za mene, otkada sam u Zvezdi i meni veoma značajna. Dobio sam mnogo poverenja od stručnog štaba na čelu sa Dejanom Stankovićem i smatram da sam to opravdao na terenu. Stasao sam veoma uz Aleksandra Dragovića o kome ne treba trošiti reči, sa njim je zaista lako igrati u štoperskom paru. Naravno tu su zaslužni i ostali saigrači, bez njih ne bismo postigli ove uspehe i bili vrhunski u oba smera igre", kazao je on.

Ne krije da je ogromna privilegija dobiti poziv Piksija, mada je u mlađim reprezentativnim kategorijama bio kapiten državnog tima.

Ipak, sada je stekao laskavo priznanje jedinog igrača iz Superlige koji je zavredeo poziv selektora Srbije.

"Veliko priznanje za mene i dokaz da se u Zvezdi odlično radi, naročito sa nama, mladim igračima. U Zvezdi je još dosta izvanrednih igrača koji poseduju strašan kvalitet, fudbalera koji su već nosili dres reprezentacije. Takođe, Borjan će braniti za Kanadu na Svetskom prvenstvu što je velika stvar za njega i klub. Sa druge strane Dragović je odigrao trocifreni broj nastupa za Austriju što ponovo govori o njegovom igračkom kalibru", dodajući da ga je povreda ojačala i pomogla da sazri na mentalnom planu.

Za kraj, nije želeo da govori o mogućnosti da ovog leta napusti Zvezdu.

"Trenutno ne razmišljam o tome. Fokusiran sam 100 odsto na dešavanja u mom klubu, u kome sam ponikao. Ostaje nam da na dve naredne utakmice potvrdimo ovu sjajnu godinu, gde smo igrali u tri takmičenja, i ponovimo prošlogodišnji uspeh kada je u pitanju domaća scena", zaključio je Eraković, čiji tim večeras od 18:30 ima priliku da dođe do pete uzastopne titule šampiona Srbije.

Podsetimo, Zvezdi su dovoljni pobeda ili remi da dođe do pete uzastopne titule šampiona Srbije, a večeras će imati ogromnu podršku navijača, međut kojima će biti i pristalice Olimpijakosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke