Estonski novinar za Sportske o Flori - Na Partizan bez gol-mašine, Natho ima motiv više!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.09.2021.
19:13
Izvor: Sportske.net

Posle trijumfa nad Anortozisom na Kipru, Partizan nastavlja svoj evropski put, a naredni rival biće Flora iz Estonije.

Flora
Flora

Povezane vesti

O meču koji je na programu u četvrtak od 18.45 na stadionu u Humskoj razgovarali smo sa kolegom iz Estonije Martijem Kalasom, novinarem portala Soccernet.ee.

Marti je opisao kakav to tim zapravo čeka "crno-bele".

"Kao najjači tim u Estoniji, Flora igra uglavnom ofanzivno u domaćem šampionatu, dok je u Evropi malo defanzivnija. Igraju veoma timski i podređeni su kolektivu, tako da nemaju jednu poziciju koja je posebno slabija u odnosu na ostale. Trener Jirgen Hen je veliki motivator i ekipa igra najbolji fudbal u bliskoj istoriji.

Klub je sastavljen od najboljih estonskih igrača. Posebno bih istakao napadački trio koji čine Ojama, Zenjov i Sapinen, a tu je i iskusni kapiten i plejmejker Konstantin Vasiljev", istakao je mladi novinar koji je otkrio zanimljivu vest za "crno-bele". 

"Rauno Sapinen je najbolji igrač ove ekipe, na 31 utakmici dao je 26 golova i na to dodao četiri asistencije, ali on nije otputovao u Beograd zbog povrede ramena", otkrio je Marti.

Očekivanja tamošnje javnosti nisu previsoka, ali posle minimalnog poraza od Genta navijači se nadaju da bi Flora mogla i do prvog boda.

"Navijači su protiv Genta videli da Flora može da se takmiči sa klubovima na evropskom nivou, pa tako smatraju da prolaz dalje nije nemoguć. Ipak, ovo je prvi put da neki tim iz Estonije uđe u grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da neće biti katastrofa ukoliko Flora ispadne.





U Estoniji su svesni da je Partizan jači "na papiru", ali u fudbalu je sve moguće. Nema straha od Partizana koji nije baš najpoželjniji rival, ali ne spada ni u grupu neželjenih. Navijači priželjkuju iznenađenje i osvajanje prvog boda ili bodova u Evropi", kazao je Marti.

Iz redova Partizana istakao je tri imena.

"Nisam gledao utakmice Partizana ove sezone, međutim Flora će morati da povede računa o Lazaru Markoviću. Igrač vrhunske klase, nije slučajno igrao u Liverpulu. Primetio sam i talentovanog Nemanju Jovića, a navijačima u Estoniji će biti zanimljiv i Bibras Natho čiji rođak Amir igra u Levadiji, najvećem rivalu Flore", otkrio je Estonac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke