Euforija posle Sparte momentalno spada? Krivična prijava protiv Miloša Vazure!

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.02.2022.
08:21
Izvor: Sportske.net

Sporan je zimski odlazak!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete su tri krivične prijave, od čega jedna protiv generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, saznaje "Nova.rs".

U dokumentaciji u koju je "Nova.rs" imala uvid podnete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da se radi o zloupotrebi službenog položaja i nesavesnom radu.

Pod zloupotrebnom službenog položaja je precizirano da su osumnjičeni direktno oštetili Partizan, budžet države Srbije (na ime poreza) i Fudbalski savez Srbije (procenti od iznosa transfera) za iznos od 1,8 miliona evra, kolika je bila vrednost Aleksandra Šćekića prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, u trenutku kada je napustio Partizan, piše "Nova.rs".

Aleksandar Šćekić je iz Partizana otišao kao slobodan igrač iako je imao ugovor do 2023. godine i klub je mogao da profitira.

Da će ga pustiti bez ikakvih uslova, garantovano je posebnim dokumentom koji je važio samo do 15. februara, a odobrio ga je Miloš Vazura, čime se Partizan odrekao prava na transfer, zbog čega se sumnja da je generalni direktor kluba izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Osim protiv Miloša Vazure, podnete su jođ dve krivične prijave - protiv NN lica, odnosno protiv predsednika Upravnog odbora crno-belih i predsednika Nadzornog odbora kluba iz Humske, javlja "Nova.rs" neotkrivajući ko je podneo prijave.

NN lica su osumnjičena da su nečinjenjem i nesavesnim vršenjem službene dužnosti, kao i propuštanjem nadozora, doprinela nastanku pomenute štete.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke