Euforija trese Srbiju, poznato kada Piksi postaje selektor!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.02.2021.
20:10
Izvor: Sportske.net

Približio se dan ozvaničenja.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Legendarni jugoslovenski fudbaler Dragan Stojković Piksi u sredu će biti zvanično imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Sport klub.

Kako se navodi, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije će ozvaničiti dolazak Stojkovića na ovu funkciju.

Dodaje se da će krajem nedelje biti upriličena zvanična promocija, a već tokom naredne novi selektor će se obratiti javnosti saopštavanjem spiska za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija za mesec dana kreće kvalifikacioni ciklus u mečevima protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana.

Navodi se da će na promociji Piksi predstaviti i novi stručni štab koji će činiti Stevan Stojanović, Bratislav Živković, Žarko Đurović, Marko Perović, Aleksandar Kocić i kondicioni trener iz Japana Katšuhita Kinošija.

Početak zasedanja, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, zakazan je za 13 časova, a Sport klub saznaje da će izbor Piksija biti podržan jednoglasno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 23.02.2021
23:18

Euforija je višak, pritisak na čoveka koji preuzima dužnost, u po njega - zgodnom momentu (na jedan način, posle nekih prethodnih neuspeha), ali i u momentu u kome je plasman na SP - imperativ. Umesto stvaranja euforične atmosfere, koja može da godi samo na jako kratak period, potrebna je trezvena podrška i poverenje. Piksi će sigurno učiniti sve što bude mogao i što bude do njega. Ja ne znam kako će se on odnositi prema igračima koji nisu želeli da se odazovu selektorima pre njega (ja ih nikad ne bih pozvao, jer bi time pljunuo svoje kolege, a njima dao za pravo), osim ako se javnim izvinjenjem ne obrate i javnosti i bivšim selektorima i objasne da su bili u nekom specifičnom stanju (ne)svesti. Na svu sreću takvih, a da su bitni - nema previše. Piksi će imati autoritet jedne od najvećih zvezda našeg fudbala ikad, možda najveće u poslednjih 50 godina, ali i trenera sa sad već ne malim iskustvom. Plus, i mnogih drugih autoriteta koji će iz sve snage stati iza njega. Pretpostavljam da mnogi koji su bili destruktivan faktor kod Muslina, Krstajića i Tumbakovića, sad neće imati ni hrabrosti da pokušaju da nametnu sopstveni interes i autoritet. To će biti u ovom slučaju dobro i korisno i zato je samo važno - pustiti Piksija da radi svoj posao.