Euforija u Ivanjici, imamo i parove baraža!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.05.2022.
19:26
Izvor: Sportske.net

Poznat rasplet i na vrhu tabele Prve lige Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dan pošto smo saznali konačan plasman ekipa u superligaškom plej-autu, odigrano je i poslednje kolo u plej-ofu Prve lige Srbije.

Epilog - dobili smo i drugog superligaša, a to će uz prvoplasiranu Mladost GAT iz Novog Sada biti ivanjički Javor Matis koji se posle godinu dana u PLS vratio u elitno društvo.

Šansu da se kroz baraž domognu plasmana u Super ligu imaće trećeplasirani Železničar iz Pančeva i IMT koji je sezonu završio na četvrtoj poziciji.

To znači da će se u baražu sastati: Železničar - Radnički 1923 Kragujevac i IMT - Novi Pazar. Prve utakmice igraće se u sredu, 25. maja, a revanši su u Kragujevcu i Novom Pazaru u nedelju, 29. maja.

Iz Super lige u Prvu ligu Srbije su već ispale ekipe Proletera i Metalca.

Javor Matis je danas pred punim tribinama u Ivanjici savladao Loznicu sa 1:0, golom Luke Lukovića u 75. minutu meča, koji se našao na pravom mestu posle odbijene lopte od strane gostujućeg golmana. Ova pobeda donela je drugo mesto Ivanjičanima i direktan plasman u elitu, uz veliko slavlje i pravu euforiju i Ivanjici.

Za to vreme, Železničar je do trećeg mesta na tabeli došao pobedom nad Žarkovom na svom terenu od 1:0, a gol odluke postigao je Miloš Stojčev u 63. minutu meča. Gosti su od 77. minuta igrali bez isključenog Ilića.

IMT je uspeo da kao gost savlada lidera na tabeli, ekipu Mladosti sa 3:2, ali mu to nije donelo bolji plasman na tabeli u odnosu na onaj uoči ovog kola. Završili su na četvrtom mestu, sa tri boda više od najvećeg razočaranja plej-ofa, ekipe Inđije koja je bila prva na kraju preliminarnog dela sezone. Inđijci su danas na svom terenu savladali Radnički iz Sremske Mitrovice sa 2:0, ali su na kraju ostali tek na petoj poziciji na tabeli.

A kada je Super liga u pitanju, podsećamo da se u nedelju igraju odlučujuće utakmice u borbi za titulu. Crvena zvezda dočekuje Voždovac, Partizan će odmeriti snage sa Radničkim iz Niša. Naravno, Zvezda i Partizan su uvek veliki favoriti, ali ako očekujete iznenađenje na nekoj od ove dve utakmice, AdmiralBet vam je ponudio zaista velike kvote za takve opcije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke