Evropska Zvezda koja se čekala!

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.08.2021.
22:57
Izvor: Sportske.net

Kakvo veče na stadionu "Rajko Mitić"!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na "Marakani" ekipu Kluža rezultatom 4:0 (2:0) u prvom meču plej-ofa Lige Evrope. 

Strelci za Zvezdu bili su Pavkov u petom, Katai u 38, Ben u 68. i Ivanić u 77. minutu, a crveno-beli su tako  stekli ogromnu prednost  pred revanš za devet dana u Rumuniji. Sve večerašnje pogotke pogledajte OVDE.

Zvezda nije mogla bolje da otvori meč, pošto je već u petom minutu Milan Pavkov pogodio za 1:0. Ben je pobegao odbrani Kluža, prihvatio loptu i šutirao, golman rumunske ekipe je odbranio, ali je na odbitak naleteo Pavkov i glavom pogodio za vođstvo crveno-belih.

Kluž je potom imao blažu inicijativu, Zvezda je pretila u dva navrata preko Ivanića koji je bio neprecizan. Crveno-beli su kontrolisali meč, Kluž je uglavnom napadao iz prekida koji su bili bez opasnosti po gol Milana Borjana. 

I onda, u 38. minutu, ponovo je najveći deo posla odradio Pavkov. Posle kombinacije i centaršuta Ivanića sa levog boka, Pavkov je sjajno spustio loptu grudima pravo na nogu Kataiju koji pogađa za velikih 2:0. 

U finišu prvog poluvremena dogodila se i loša vest za domaće, pošto je zbog povrede teren morao, uz ovacije, da napusti Miloš Degenek, a zamenio ga je Radovan Pankov. 

Zvezda je bila još sigurnija u drugom poluvremenu. Pavkov je imao dve dobre šanse, između je i Rodić odlično centrirao, ali je njegov pas izbijen u poslednji čas ispred Bena. Ipak, sredinom drugog poluvremena, sve je bilo gotovo. Ivanić je uzeo loptu i povukao je kroz sredinu, posle trka od 20 metara pravovremeno je proigrao Bena koji pogađa za nedostižnih 3:0. 

Rapsodija crveno-belih tu nije  završena, jer je u 77. minutu Ivanić bio ovaj put u ulozi strelca i to na neuobičajeni način, glavom posle kornera - 4:0. 

Dejan Stanković je u finišu odlučio da napravi nekoliko promena, pre četvrtog gola požutelog Kangu zamenio je Krstičić, a potom su Krstović i Srnić zamenili Pavkova i Ivanića.

Kluž je ozbiljnije pripretio tek u 86. minutu kada je prečka spasila Borjana, posle udarca Alibeca sa desetak metara. 

To  je bilo sve, Zvezda je jednom nogom u grupnoj fazi Lige Evrope, revanš je na programu narednog četvrtka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke