Evropska Zvezdo, zaslužila si više!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.02.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Častan oproštaj srpskog šampiona od Lige Evrope, ali moglo je da bude drugačije...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige Evrope, pošto su večeras na San Siru igrali nerešeno, 1:1 sa domaćom ekipom Milana.

Podsetimo, ''Rosoneri'' su pre sedam dana u Beogradu izborili 2:2, pa zahvaljujući golu više u gostima idu u narednu rundu.

Zvezda je večeras ostavila sjajan utisak, pogotovo jer je kao i u Beogradu značajan deo drugog poluvremena odigrala sa igračem manje na terenu, ovoga puta bez Gobeljića.

Loše je počelo za Zvezdu, Milan je poveo već u devetom minutu meča iz jedanaesterca pošto je prethodno Gobeljić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Frank Kesi je bio precizan sa bele tačke i na semaforu je stajalo 1:0 za ''Rosonere''.

Ali, Zvezda je posle primljenog gola zaigrala mnogo bolje, preuzela je kontrolu dešavanja na terenu i postajala sve opasnija po gol Donarume. Pretili su Falćineli, pa Ben, kome je posle kornera u 19. minutu poništen gol, jer je Pankov prethodno igrao rukom.

Tri minuta kasnije Ben pogađa prečku iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali bolja Zvezdina igra je rezultirala golom u 24. minutu. Mirko Ivanić je majstorski poslao loptu u kazneni prostor za Bena, koji iskosa sa leve strane pogađa suprotni ugao - Donaruma je nemoćan, 1:1!

Tek u finišu prvog poluvremena, Milan je uspeo da pripreti.

U 38. minutu, lopta sa desne strane terena prolazi kroz čitav šesnaesterac i stiže na levu stranu do Dalota, koji je imao previše prostora, ali zahvaljujući fenomelanom Borjanu to nije iskoristio. Zvezdin golman i kapiten uspeva nogom da zaustavi taj udarac, ostalo je 1:1.

U poluvremenu, trener Milana Stefano Pioli je na teren posla Ibrahimovića i Rebića umesto Leaa i Krunića i očekivao se pritisak domaćih u nastavku meča.

Ibrahimović je u 52. minutu prvi put pripretio, ali tada je Borjan bez problema reagovao. Ipak, minut kasnije bilo je mnogo opasnije po gol Zvezde. Čalhanoglu je sa desne strane centrirao za Ibrahimovića, ovaj glavom poslao loptu u peterac za Rebića, koji nije uspeo da je zahvati kako je želeo i ona završava pored leve stative Borjanovog gola.

Imala je Zvezda obećavajuću kontru u 58. minutu meča, Ivanić je poveo loptu kroz sredinu, imao je slobodnog Gobeljića levo, on se odlučio za Gajića desno, ali on upućuje nešto između centaršuta i udarca i ova akcija nije završena onako kako je trebalo.

Tri minuta kasnije nova maestralna minijatura Mirka Ivanića, koji se u prijemu lopte na levoj strani oslobodio Kalabrije, potom krenuo u kazneni prostor, ali je njegov udarac na kraju malo izblokiran, lopta je završila uz korneru i ''Rosoneri'' su imali sreće u ovoj situaciji.

Posle tog kornera sporna situacija u kaznenom prostoru Milana, Kastiljeho je koristio ruke u duelu sa Benom, koji je bio u skoku, pao je Zvezdin napada, ali se sudija nije oglasio.

U 64. minutu opet dosta prostora za Ivanića na levoj strani, on se odlučio da loptu prosledi Kangi, koji šutira sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola.

Ali, najbolju priliku Zvezda je imala u 68. minutu posle slobodnog udarca koji je izveo Ben sa leve strane. Centrirao je u kazneni prostor, lopta se odbija do Sanoga, čiji udarac Donaruma krajnjim naporom brani, a onda Gobeljić šalje loptu pored gola!

I, samo minut kasnije, Gobeljić dobija drugi žuti karton zbog prekršaja nad Čalhanogluom na sredini terena...

Milanu je u 74. minutu poništen gol jer je Ibrahiumović bio u ofsajdu, a osam minuta kasnije na drugoj strani sjajna prilika za Kataija koji je na levoj strani imao dosta prostora, ali je šutirao samo u spoljni deo mreže.

U samom finišu, sudija Manzano je razbesneo Zvezdine igrače i trtenera Stankovića, jer je dosudio kraj meča, ne čekajući da se izvede korner za crveno-bele.

Milan: Đ. Donaruma - Kalabrija (od 66. Ernandez), Tomori, Romanjoli, Dalot - Krunić (od 46. Rebić), Kesi, Meite - Kastiljeho (od 66. Salemakers), Čalhanoglu, Leao (od 46. Ibrahimović).

Crvena zvezda: Borjan - Pankov, Degenek, Gobeljić - Gajić, Sanogo, Kanga, Srnić (od 46. Petrović) - Ben, Ivanić (od 83. Nikolić) - Falćineli.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas.forever
Thursday, 25.02.2021
23:11

Ne da je moglo nego bi sigurno bilo drugačije samo da je Manzano dopustio Zvezdi da izvede korner iz koga bi naravno dali gol. :D Sa druge strane igrači Milana su se vukli k'o labine po terenu sa idejom da bi utakmica trebalo da se završi 0:0. Kada smo im poklonili penal nisu propustili priliku da se nakon toga još gore vuku po terenu. Najviše su se obradovali kada je isključen igrač Zvezde jer im je to omogućilo da se neviđeno vuku po terenu. Šteta što se neka lopta bar slučajno nije odbila i završila u golu Milana minut-dva pre kraja, bilo bi to pošteno ne prema Zvezdi već prema fudbalskoj igri. Niko ko se ovako vukao 180+ minuta nije zaslužio prolaz dalje nevezano od toga protiv koga je igrao i kako je taj neko igrao.