Falćineli: ''Znam koliko je Zvezda značajna za ovaj grad, ovu državu...''

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
17:45
Izvor: Sportske.net

Hoće li ostati u Zvezdi?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Iako je njegov početak u Zvezdinom dresu obeležio promašeni penal protiv Omonije, koji je crveno-bele koštao plasmana u Ligu šampiona, sve ostalo što je Dijego Falćineli prikazao ove sezone može se oceniti visokom ocenom.

Na 32 odigrane utakmice postigao je ukupno 13 golova u svim takmičenjima, uz dve asistencije, a njegova igra u polju, rad za ekipu, a ne za individualni učinak, čini ukupan utisak o Falćineliju još boljim.

U Zvezdu je stigao prošlog leta iz Bolonje na jednogodišnju pozajmicu, koja uskoro ističe, pa navijači očekuju odgovor na pitanje da li će uprava kluba moći da ga duže zadrži na ''Marakani''.

U razgovoru za klupski sajt, Falćineli nije dao odgvor na to pitanje, ali je izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, kao i činjenicom da je igrački napredovao u ovoj sezoni pod vođstvom Stankovićevog stručnog štaba.

''Srećan sam zbog osvajanja prve titule u karijeri. Hvala saigračima i stručnom štabu što su me sjajno prihvatili. Ponosan sam na fenomenalnu godinu u Zvezdi.

Dosta sam napredovao u Crvenoj zvezdi, naročito na mentalnom nivou. Crveno-beli uvek idu na pobedu i imaju visoko postavljene ciljeve i to je ono što me je ojačalo na psihičkom planu. Ponekada pobedimo rivale visokim rezultatom, ali iako to izgleda lako, to nije jednostavno na terenu. Ali, trener Stanković je usadio u nas pobednički mentalitet i uvek ističe da je važan snažan karakter. Smatram da naš šef stručnog štaba odlično radi svoj posao i zbog toga sam iskoristio svaku priliku da nešto naučim od njega'', ističe Falćineli.

 
U toku ove sezone je u potpunosti shvatio koliko je veliki klub za koji igra, pa bi to mogao da bude Zvezdin dodatni adut u pokušaju da Falćineli ostane u klubu.

 
''Veličinu ovog kluba pokazuje trenutak kada izađete na teren. Jednostavno, osetite neverovatnu energiju i snagu koja vlada u crveno-beloj porodici. Znam koliko je Zvezda važna za ovaj grad, državu i naravno njene fantastične navijače. Ovde uvek postoje najviše ambicije i uveren sam da će Crvena zvezda imati sjajnu budućnost, jer klub želi konstantan napredak.

Iza nas je jako težak period, jer smo prethodnih meseci često igrali u visokom ritmu. Nije lako igrati utakmice svaki treći dan. Ipak, smatram da smo fanstastično odigrali u domaćem prvenstvu, kao i da smo bili sjajni u Ligi Evrope. Polako se približava kraj šampionata i privodimo sezonu kraju. Međutim, naš cilj od starta je dupla kruna, tako da je važno da ostanemo fokusirani do kraja i nadam se da bi osvajanje Kupa Srbije bila najbolja nagrada za nas'', zaključio je Falćineli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke