Falko debitovao, Zvezda opet pobedila! Na redu je - Milan!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.02.2021.
17:32
Izvor: Sportske.net

I sa drugog uzastopnog gostovanja Zvezda odnosi ceo plen.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U pravim zimskim uslovima na niškom ''Čairu'', bez snega ali uz ''debeli'' temperaturni minus, snage su danas odmerili domaći Radnički i Crvena zvezda u derbiju 21. kola Linglong Superlige.

Tri boda je osvojila Zvezda, koja je slavila sa 1:0, golom Mirka Ivanića u 27. minutu meča. Gol je postignut iz situacije iz koje je Zvezda u poslednje vreme i najopasnija, posle kornera. U gužvi pred golom Nišlija najsnalažljiviji je bio Ivanić koji je sačekao loptu na drugoj stativi i poslao je u mrežu.

Tokom prvog poluvremena Zvezda je bez većih problema održavala minimalnu prednost, mogla je da je učini i ubedljivijom, posebno u situaciji kada je Gavrić bio oči u oči sa Ristićem, ali je golman i kapiten Radničkog izašao kao pobednik u toj situaciji. Ipak, u nastavku su Nišlije bile znatno energičije i konkretnije.

Raspoloženi desni bek Radničkog Nikola Aksentijević je u 56. minutu pogodio prečku sa tridesetak metara od gola.

Devet minuta kasnije kontakt Gobeljića i Đuričkovića na ivici kaznenog prostora, ali sudija Simović nije dosudio prekršaj za Nišlije, pošto je Gobeljić usput izbio loptu.

Pripretio je i Đuričković u 72. minutu meča sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored desne stative Borjanovog gola.

U 84. minutu nova odlična akcija Radničkog po desnoj strani, još bolji centaršut za Filipa Markovića, čiuji je udarac izblokiran i domaći su iznudili samo korner iz akcije koja je mnogo obećavala.

Kada je Zvezda u pitanju, finiš meča obeležio je ulazak u igru najvećeg zimskog pojačanja Crvene zvezde Filipa Falka, kome je ovo bio debi u crveno-belom dresu, a u nadoknadi vremena beležimo i isključenje trenera Radničkog Vladimira Gaćinovića, koji nije bio zadovoljan nekom odlukom sudije Simovića.

Radnički: B. Ristić – Aksentijević, Stevnović, Bjeličić, Đuričin (od 46. P. Ristić), Mitrović (od 46. F. Marković), Kovačević, Ćirković, Petrović, Pantelić, Đuričković.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Eraković (od 59. Gobeljić) – Sanogo – Ben (Rodić od 83.), Kanga (od 63. Srnić), Ivanić, Gavrić (od 46. Vukanović) – Pavkov (Falko od 82.).

-

-

GOLOVI

TABELE

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke