Falko objasnio Italijanima kakav se fudbal igra u Srbiji i otkrio ostaje li u Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.05.2021.
19:20
Izvor: Sportske.net

Bliži se kraj sezone, vreme je za sabiranje utisaka.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Filipo Falko je prošle zime bio Zvezdino najveće pojačanje, ali tek što je došao zarazio se koronavirusom, što mu je otežalo period adaptacije na novu sredinu i prolongiralo ulazak u pravu formu.

O svojim dosadašnjim iskustvima u Zvezdi Falko je govorio za italijanski ''YTalk Sport'' i između ostalog objasnio kakva je razlika između srpskog i italijanskog fudbala.

''Taktike sigurno ima mnogo manje, to je drugačiji fudbal. Mi igramo evropski fudbal, a ostali nisu previše oprezni u defanzivnoj fazi, primaju više golova. Nisam primetio šablone kao u Italiji, ovde se igra druga vrsta fudbala'', istakao je Falko.

Kao najzaslužnijeg za njegov transfer u Zvezdu naveo je trenera Dejana Stankovića i otkrio svoje utiske o popularnom ''Misteru''.

''Trener me je jednom nazvao, malo objasnio projekat i odmah sam rekao 'da'. Nisam lično poznavao Dijega Falćinelija, samo sam nekoliko puta igrao protiv njega, čuo sam se jednom sa njim i bilo je lakše da se ovde prilagodim. Stanković je sjajan motivator, sjajan je trener i mislim da je pred njim velika budućnost. Ne znam da li će otići na leto, to su procene koje zavise od njega i kluba. U fudbalu nikad ne reci nikad'', konstatuje Falko.

A kakvi su njegovi planovi, hoće li ostati u Zvezdi i naredne sezone?

''Želim da osvojim još jedan pehar sa Crvenom zvezdom 25. maja i onda, možda, debitujem u Ligi šampiona. Zvezda 15 godina nije osvojila duplu krunu i nadam se da ćemo uspeti u tome.

Iskreno ne razmišljam o odlasku, potpisao sam dugoročni ugovor sa Crvenom zvezdom i mislim da ostanem ovde u Srbiji. Trenutno ne razmišljam o drugim opcijama'', istakao je Falko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke