Feđa Dudić dobio ovacije na ''Čika Dači'', ali Radnički zaslužuje brojniju podršku

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.11.2023.
13:45
Izvor: Sportske.net

I odlični rezultati, i napadačka, efikasna igra, ali nikako da se ''Čika Dača'' napuni kao ranije.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle odlične prošle sezone u kojoj je kragujevački superligaš izborio plasman u plej-of, tekuća sezona u Superligi je počela prilično loše za ekipu Radničkog.

U prvih sedam kola, Radnički je osvojio samo tri boda, bio na poslednjem mestu na tabeli, posle čega je došlo do promene trenera, a uprava kluba je odlučila da Dejana Joksimovića nasledi bosanskohercegovački trener Feđa Dudić.

Iako se očekivala pozitivna reakcija ekipe, verovatno ni najveći optimisti nisu mogli da predvide ovakvu seriju pobeda od Dudićevog dolaska. U narednih sedam kola, Radnički je pod njegovim vođstvom ostvario pet prvenstvenih pobeda i dva poraza od Crvene zvezde i Partizana, a uz to je izborio i plasman u osminu finala Kupa Srbije.

Juče je na ''Čika Dači'' ubedljivo savladan Voždovac sa 3:0, uz het-trik sve boljeg Milana Vidakova, pa se Radnički već probio u plej-of zonu, a Feđa Dudić je najavio i još bolje igre svog tima posle dvonedeljne pauze.

Posle meča, trener Radničkog je dobio ovacije navijača sa tribina, ali ono što već ''bode oči'' i na šta je počeo da ukazuje i sam Dudić, to je da broj navijača koji dolazi da bodri Radnički na ''Čika Dači'' nije u skladu sa igrama i rezultatima koje kragujevački tim ostvaruje u Superligi.

I juče je poseta bila vrlo slaba, iako se igralo po sunčanom vremenu, pa ostaje da u klubu nađu i neki dodatni način da privuku sve one navijače koji su ranije dolazili, a sada ih nema na tribinama.

Radnički je dugo bio prepoznatljiv kao klub sa brojnom podrškom na svom stadionu, pa ostaje da vidimo da li će se posle ove pauze ta slika vratiti na ''Čika Daču''. 

U narednoj utakmici 25. novembra Radnički će dočekati svog starog rivala, ekipu Novog Pazara, koja je ove sezone silno pojačana, pa i to samo po sebi navodi na očekivanje da će ovom meču prisustvovati veći broj gledalaca.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke