Feđa Dudić pred Zvezdu: ''Rekao sam igračima, mi smo već pobednici kad pogledamo ove stvari...''

Autor: Darko Mitrović
subota 16.03.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog najavio sutrašnji spektakl na ''Marakani''.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je ušao u drugi vek postojanja, ali gotovo da se ne pamti kada je jedno gostovanje ovog kluba na ''Marakani'' izazvalo tako veliko interesovanje javnosti.

Razlozi su jasni i očigledni - Zvezda je šestostruki uzastopni šampion, aktuelni lider na tabeli, a Radnički u seriji od sedam uzastopnih pobeda zahvaljujući kojima se probio na četvrto mesto na tabeli!

Ne samo zbog odličnih rezultata, Radnički ove sezone oduševljava i dopadljivom igrom koja vraća publiku na stadione, a najveće zasluge za to ima šef struke Feđa Dudić koji se raduje sutrašnjem velikom izazovu.

''Posle serije dobrih utakmica i pobeda, dolazi nam meč sa Zvezdom i možemo reći da se svi radujemo tom susretu. Želimo da se izmerimo gde smo i šta smo u ovom trenutku, da se sa najboljima odmerimo. Za razliku od prethodne utakmice koju smo izgubili sa 4:3, kada smo tridesetak minuta bili zaista ravnopravan protivnik na terenu, sada smo podigli nivo taktičke pripremljenosti i nivo fizičke spreme, tako da sam uveren da ćemo sutra većim delom utakmice moći da pariramo Zvezdi.

Da joj pretimo, to je suvišno. Znamo s kim igramo. To je ekipa koja je igrala u Ligi šampiona sa Mančester sitijem, Lajpcigom, Jang bojsom, pogotovo na Marakani ih niko nije nadigrao, igrali su jako dobre utakmice, ali imamo pravo na osnovu naše forme i svega što se dešava oko kluba da očekujemo dobru utakmicu, a šta će iz toga izaći, videćemo.

Želim da publika koja dođe da zaista uživa u fudbalu. Nećemo ići da se branimo, probaćemo da ne odstupamo od svog plana igre. Naravno da ćemo biti u nekim trenucima utakmice i u podređenom položaju, jer će se pitati i protivnik. Bićemo spremni i da se branimo u zadnjoj trećini kada to bude trebalo, ali generalno neće biti većih odstupanja od onoga što smo do sada pružali'', rekao je Dudić.

Sudeći prema najavama, tribine ''Marakane'' biće sutra odlično popunjene, a dolazak je najavio i veliki broj navijača Radničkog.

''Očekuje se veliki broj navijača, vidim da i ''delije' pozivaju na utakmicu, i na prošloj su postavili transparent da svi dolaze. I ovde je euforija među našim navijačima.

Rekao sam i igračima, kad te stvari pogledamo, mi smo već pobednici. Nikad veći broj navijača neće biti na Marakani kada gostuje Radnički Kragujevac, nikad nas ozbiljnije nije shvatio protivnik kao sada i za nas je to velika dobit. Moramo da budemo srećni što smo došli na taj nivo da tako ozbiljan protivnik na taj način razmišlja o nama'', istakao je Dudić.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Startnu postavu za sutra nije želeo da otkriva, kao ni koji igrači su pod znakom pitanja za duel sa Zvezdom.

''Što se tiče igračkog kadra, imamo još jedan trening, posle toga ćemo odlučiti koji igrači će početi. Imamo jednog-dva rovita igrača, ali neću sad o tome, spremamo neke stvari da probamo na neki način da iznenadimo rivala''.

U kojoj meri se priprema utakmice protiv Zvezde promenila u odnosu na prethodni susret u Kragujevcu, kada je ekipu beogradskih crveno-belih sa klupe vodio Barak Bahar?

''Zvezda je igrala 3-5-2 formaciju jesenas, sasvim je bila druga priprema za tu utakmicu, u odnosu na sada kada Zvezda faktički igra 4-1-4-1. Kanga se spušta na izgradnju, podignu dva vezna gde Hvang igra ponekad i drugog napadača. Sasvim je drugačija priprema utakmice.

Od kada se Milojević vratio u Zvezdu, ona igra znatno odgovornije u defanzivnom delu i u tranziciji. Vraćaju se sa velikim brojem igrača iza lopte, mislim da to u prvom delu sezone nije bio slučaj. Vidi se njegova trenerska ruka.

Mislim da smo se jesenas protiv njih dobro pripremili taktički, ali fizički nismo mogli da im pariramo. Sada ćemo probati i taktički da se pripremimo, a mislim da smo na fizičkom nivou napredovali da budemo ravnopravni i u tom segmentu.

Imaju i oni slabije tačke. Mi sad imamo skauting, ali ne bih sad to otkrivao, ostavio bih to za svlačionicu. Probaćemo da iskoristimo nešto što smo pripremili. Možda to i ne bude dobro, ali možda bude pun pogodak. Videće javnost sutra Radnički koji je došao na Marakanu da igra i koji će probati da pobedi. To je moja ideologija od koje neću odustati, bez obzira ko je na drugoj strani. Respektujemo protivnika možda i više nego u nekim prethodnim utakmicama. 

Zvezda želi i posed lopte, ali mislim da su najopasniji u tranziciji. Imaju prebrze igrače, Bukarija, Olajinku, Endiaja, Hvang izvanredno napada prostor iza zadnje linije. Nije samo jedan segment na koji treba da obratimo pažnju, nego više njih'', objasnio je Dudić.

Utakmica Crvena zvezda - Radnički je na programu u nedelju na stadionu ''Rajko Mitić'', s početkom u 16.00 časova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke