Feđa Dudić: ''Na pobedu! Ne znamo drugačije!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.07.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Ne traži alibije, ne potcenjuje rivala, ali veruje u svoj tim i u plasman u narednu rundu takmičenja.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ono za šta su se prošle sezone izborili, fudbaleri kragujevačkog Radničkog proživljavaju ovih dana i pokušavaju da što duže ostanu na evropskoj sceni.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv barskog Mornara, ekipa Radničkog jeprošlog četvrtka dobila sa 1:0 u Leskovcu, a u sredu od 20.45h na DG areni u Podgorici igraće se revanš, kada će pasti odluka ko će na megdan boljem iz duela mađarskog Pakša i kiparskog AEK-a iz Larnake.

Dan pre revanš meča u Podgorici, svoja očekivanja je izneo trener Radničkog Feđa Dudić.

''Ponovo ćemo igrati na pobedu, ne znamo drugačije, tako ćemo se postaviti. Naš stil je uvek bio igra na gol više, tako ćemo i sutra. Ne potcenjujemo nikoga, Mornar je i u prvoj utakmici pokazao da je jako dobar rival, pogotovo u defanzivnom bloku i tranziciji posle izgubljne lopte. Imali su i dve dobre situacije, mogli smo da budemo kažnjeni za naše promašaje. Treba da imamo veću mirnoću u završnici. Prešli smo pola puta, nadam se da ćemo sutra napraviti drugi korak i da ćemo proći u treće kolo kvalifikacija za LK''.

Koje protivničke igrače vidi kao najveću opasnost po gol Radničkog i kako komentariše stanje terena u Podgorici?

''Večeras imamo trening, pa ćemo videti stanje terena. Nije adekvatan onome kakav bismo želeli da bude, ali ne možemo se vaditi na stanje terena, moramo se prilagoditi, imali smo i u našem prvenstvu na malo lošijim terenima, pa smo znali izvojevati pobede. Najopasniji njihov igrač je Vušurović u tranziciji, Đurišić u prekidu, Dubljević isto, tako da navalni deo tima im je najbolji. Neke stvari ćemo korigovati što se tiče postavke igre u defanzivi, obratićemo pažnju na tranziciju posle izgubljene lopte, gde smo imali problema.

Nadam se da će teren biti koliko-toliko adekvatan, a i ako ne bude, nema tu opravdanja, nego ćemo se prilagoditi na ono što nas čeka'', zaključio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke