Feđa Dudić: ''Nama je falilo 3-4 igrača, a Zvezda u najjačem sastavu, sve bolji od boljeg...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.10.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Objasnio je na pres konferenciji posle meča zašto će prvenstvena pauza dobro doći njegovoj ekipi.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je pružio dobar otpor aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi, ostavio je vrlo dobar utisak i pored poraza od 4:3, a novi trener kragujevačkog superligaša Feđa Dudić je i danas potvrdio svoje reči na nedavnoj promociji da će se truditi da i u Radničkom gaji ofanzivan, napadački fudbal.

''Čestitam, pre svega, kolegi Saviću i Crvenoj zvezdi na pobedi. Na svoje momke moram da budem ponosan, jer su zaista dali tačno onoliko koliko mogu, ni manje, ni više. Što se tiče odnosa, zalaganja, htenja, želje... A što je individualni kvalitet Zvezde takav kakav jeste, a presudio je kod postizanja golova, to je nešto drugo, na šta nismo mogli da reagujemo u ovom trenutku.

Onih prvih pola sata kako je Radnički izgledao na terenu, to je ono kako bih želeo da moja ekipa igra celu utakmicu. Tome ću sigurno težiti. Nismo se zatvorili protiv Zvezde, postavili dva autobusa i čekali kontru, nego smo izlazili, pritiskali.

Možda bi ta situacija iz 30. minuta, pre izjednačenja, da smo otišli na 2:0, dala dodatni motiv, bili bismo u najmanju ruku blizu osvajanju bar jednog boda, ali promaši se to što se promaši i usledi kazna koja je bila surova.

I onda na poluvremenu imamo peh, kakav imamo, da planiram izmenu, da taj momak greškom nije u protokolu, pa gubimo izmenu, pa ne mogu da zamenim petog igrača... Neca Tomić je bio planiran za 15-20 minuta, a morao je da odigra 40. Posle više nismo mogli da menjamo. Momcima svaka čast, dali su maksimum koliko mogu. Još jednom, Zvezdi čestitke na pobedi i srećno u nastavku prvenstva'', rekao je Dudić. 

Podsetio je i na probleme sa sastavom ekipe. Uz pomenuti peh sa greškom u protokolu oko Miloša Vidovića, danas su mu nedostajali i povređeni Vidosavljević, Đurić, Simović, Miličić.

''Nama će pauza dobro doći. Nadam se da će nam se neki povređeni igrači vratiti. Danas nam je falilo 3-4 igrača koji su bili standardni pre nego što sam ja došao, to je za Radnički puno, a videli ste da je Zvezda izvela najjači sastav, i sa izmenama koje su ulazile videlo se da su sve bolji od boljeg. 

Publika može da bude ponosna, nije lako dati Zvezdi tri gola. Ako budemo i dalje ovakvi, mislim da nema zime. Defanzivno stvari moramo da popravimo i ne smeju da nam se dešavaju propusti kakve smo imali danas'', zaključio je trener Radničkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke