Feđa Dudić o Kragujevčanima: ''Nećete verovati, ali moram vam ovo priznati... To nema cenu!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.05.2024.
17:05
Izvor: Sportske.net

Tvrdi da ovako veliko poštovanje do sada nije doživeo...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Od danas je zvanično, Feđa Dudić ostaje na klupi kragujevačkog Radničkog još godinu dana, a sinoć je ovacijama dočekan, zajedno sa svojim igračima, na spektakularnoj proslavi u centru Kragujevca povodom istorijskog uspeha kluba sa ''Čika Dače''  - plasmana na evropsku scenu.

Dudić je i ostvarenim rezultatima, ali i svojom harizmom osvojio srca Kragujevčana, a odlukom da ostane na klupi Radničkog im je na neki način uzvratio za poštovanje i konstantno podršku koju je dobijao od navijača ovog kluba. I ne samo od navijača.

S tim u vezi, Dudić je u jučerašnjem intervjuu za sarajevski portal ''Sportske.ba'' ispričao koliko to poštovanje njemu znači i tom prilikom naveo jedan upečatljiv primer kako se Kragujevčani odnose i prema njemu, kao i njegovim saradnicima i igračima koji su u srce Šumadije došli iz Bosne i Hercegovine.

''U Kragujevcu sam doživeo nešto što praktično nisam u svom Sarajevu. Nećete verovati, ali moram vam priznati. Tokom ramazana u hotelu Šumarice su mi spremali iftar, meni, mom pomoćniku i mojim igračima. Ne samo to, poslao sam preko YT recept za topu. Tokom ramazana sam imao topu, ne kao sarajevsku, ali je ona imala i možda bolji šmek, jer sam daleko od kuće.

To je nešto što nema cenu, ne može se opisati. Takvo poštovanje još nisam doživeo. U Kragujevcu nailazim samo na poštovanje svih, jako sam srećan što sam mogao sa svojim igračima, sa kolegama iz stručnog štaba, učiniti srećnim, ne samo navijači nego i sve građane Kragujevca'', izjavio je Dudić. 

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Iako se mnogo priča o njegovim zaslugama i kako je ekipu sa poslednjeg mesta na tabeli uspeo da dovede na mesto koje vodi u Evropu, ne želi da sebe stavlja u prvi plan.

''Ovo je uspeh svih u klubu. Ne samo moj, možda i najmanje moj.

Svi u klubu su zaslužni za ovakav rezultat. Ja sam ponosan na momke koji su igrali, svoj stručni štab, posebno na navijače koji su nas, osim u Kragujevcu, bodrili na svim gostovanjima. 

Ono što mogu obećati jeste da ćemo u Evropi na najbolji način predstavljati fudbal. Nas posebno raduje što smo ovaj rezultat napravili izvan naše zemlje'', zaključio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke