Feđa Dudić: "Razlika u finansijama ne znači ništa na terenu"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 19.02.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Presrećan je jer je vratio publiku na stadion.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Radnički iz Kragujevca je uspeo da stigne do velike pobede.

Druga uzastopna za Šumadince, koji su u derbiju kola savladali Vojvodinu na svom stadionu "Čika Dača" rezultatom 2:1. 

Trener domaće ekipe Feđa Dudić koji je stigao u Kragujevac kada je ekipa bila na začelju, istakao je da je Vojvodina imala periode utakmice kada je bila bolji tim. 

"Jako dobar skauting Vojvodine na početku utakmice. Nismo mogli da prepoznati neke stvari. Bilo je viška u sredini. Leković je bio na visini zadatka, a oni su dolazili do našeg gola. 

Trebalo je da se "prešaltamo" iz jednog sistema u drugi, a od tog momenta ne samo da smo bili ravnopravni, nego čak i bolji. Dali smo zasluženi gol, mogli smo još. Otišli smo na odmor sa golom prednosti, a onda na početku drugog smo došli u situaciju da se ne pitamo samo mi. Vojvodina ima dosta dobrih, kvalitetnih individualaca, i kad staneš blizu jedan na jedan, oni reše te situacije. Njihovi igrači su preskupi za ovu ligu i sigurno da nismo igrali sa ekipom iz druge, treće lige pa da stalno dominiramo", objasnio je Dudić. 

On ističe i da je srećan jer tim nije pao posle primljenog gola, što je bila karakteristika ovog tima u prošlosti. 

"Ja sam ponosan jer smo na 1:1 dobro reagovali. Znate da se posle jednog gola raspadnemo, primimo drugi, treći, četvrti. Danas je to ekipa sa glavom i repom. Sa centra smo krenuli u posed, stvorili smo pritisak, imali smo kasnije i situacija da rešimo sve. Nismo dozvolili protivniku da nas ugrozi. Razlika u finansijskom smislu je ogromna, ali nekad to ne znači na terenu ništa", rekao je Dudić. 

I za kraj, njegove molbe su urodile plodom, još od svog dolaska isticao je da mu je želja da vrati kragujevačku publiku na stadion, a danas je na "Čika Dači" bilo možda i čitavih 5 hiljada ljudi, što je za naše standarde sjajna poseta. 

"Nije ovo slučajnost, vratili smo publiku u Kragujevac. Ja stvarno uživam. Ide lepše vreme, nadam se da će se ova tradicija nastaviti, kad dođe vikend, prvo na "Čika Daču", pa onda sve ostalo", rekao je Dudić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak