Feđa Dudić: ''Veliko je ovo što radimo, svi to treba da cene, ali ovaj sramni potez...''

Autor: Darko Mitrović
petak 01.03.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Trener Radničkog uz dosta emocija govorio po završetku današnjeg meča sa IMT-om.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je danas nastavio sve dužu seriju pobeda koja traje još od 20. decembra i trijumfa nad Radnikom iz Surdulice.

Peti uzastopni trijumf Radnički je ostvario danas na svom terenu protiv IMT-a sa 1:0 i ako ovako nastavi, biće ozbiljan kandidat za plasman na evropsku scenu.

Posle meča su svoje prve utiske u izjavi za TV Arena sport izneli treneri dva tima.

Najpre je pred kamere izašao Nebojša Jandrić, trener IMT-a, čiji tim je u seriji od četiri uzastopna poraza.

''Čestitam Radničkom na pobedi, Igrali smo protiv ekipe koja ima ogromno samopouzdanje posle pet uzastopnih pobeda. Mi smo imali imperativ, ponavljaju nam se neke stvari i nadamo se da to može da se ispravi u narednom periodu, treba da nastavimo da se borimo'', kratko je rekao Jandrić.

Trener Radničkog Feđa Dudić bio je znatno rečitiji, a najpre se osvrnuo na svoje isključenje u prvom poluvremenu.

''Pre svega, bez ikakvog razloga sam poslat na tribine. Na jedan faul sam samo rekao 'zašto faul' i odmah se poteže crveni, ni pola reči... Ali ok, valjda se na meni bildaju ovde ti kriterijumi, nema veze... Ja srčano vodim utakmice, ljudi su me već upoznali takvog, celog sebe dajem na utakmicama, pa možeš malo nekad da mi malo i propustiš, kao što i mi prećutimo ponekad sudijama kada pogreše'', rekao je Dudić.

Zatim je prokomentarisao samu utakmicu, ali i sjajne rezultate njegovog tima u poslednje vreme.

''Što se tiče utakmice, zasluženo smo pobedili, mogli smo i ranije da završimo utakmicu, da odemo na dva razlike. Dešava nam se loš ulazak u utakmicu, kao protiv Vojvodine, ali smo se dobro snašli. IMT ima dosta kvalitetnih igrača, znali smo da će biti ovakav meč. Svi nas sada gledaju drugačije, veliko je ovo što mi radimo i ovo svi treba da cene. Mi igramo fudbal i današnji gol koji smo dali, dali smo iz fudbalske akcije i kapa dole momcima za ovo što rade'', naglasio je Dudić.

Ali, tu se nije zaustavio...

''Moram još nešto da kažem, mi dva puta izbacimo loptu, a protivnik dva puta neće da vrati loptu. Pa, čime se bavimo mi, gde je fer-plej, čemu nas UEFA uči? Respektu? Mi u Ivanjici imamo 11 na 10, povređen je Milošević, a ja kažem protivničkom golmanu da izbaci loptu, da bismo im mi posle vratili. To je fer-plej, zato i pobeđujemo utakmice, možda zato nešto i ne uđe, nek se zapitaju.  Ali ovo danas je bio zaista sraman potez, ne jednom, nego dva puta. Još da čestitam građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti, ponosan sam, mislim da dostojno predstavljam svoju zemlju ovde u Srbiji'', izjavio je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke