Feđin mentalitet pobednika: "Samo da dođe utakmica, da proradi inat!"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 03.08.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Neće dozvoliti da jedan poraz sputa ovu ekipu.

Screenshot/FK Radnicki 1923
Screenshot/FK Radnicki 1923

Povezane vesti

Posle opširnog izlaganja o generalnom direktoru Igoru Konataru, o natpisima medija posle utakmice sa Mornarom i osećanjima igrača i stručnog štaba, Feđa Dudić je odlučio da se izjasni i da čestita ekipi iz Bara plasman u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencija. 

"Čestitam ekipi Mornara na prolasku, poslao sam i poruku jednom igraču, poslao i poruku izvinjenja. Zaista mislim da smo morali da prođemo. U prvoj smo ispustili prolaz dalje, i tamo smo imali odličan ulazak, prečka, promašen zicer... Mislio sam da ćemo u produžecima prelomiti, ali smo se primirili i čekali penale... Sa Veležom sam imao dva uspeha, ali zadnje dve serije su mi pale mnogo teško, sa Sarajevom kad smo ispali iz kupa i sada. Želim da se probudim, ne tražim alibi, ali stojim iza svojih igrača. Želim da i vi budete podrška, da objektivno radimo neke stvari. Mi imamo krizu rezultata i realizacije. Da smo 30% golova pogodili, mi bi sada pričali o hvalospevima", rekao je Dudić. 

Očekuje utakmicu sa Radničkim iz Niša sa velikim nestrpljenjem. 

"Jedva čekam da dođe utakmica, da proradi inat. Terao nas je preko mogućnosti, granica. Želeli smo da odložimo utakmicu za 24 sata, nismo je dobili i to je njihovo legitimno pravo. Igrali smo produžetke, pa smo mislili da nam izađu u susret, ali je to u redu. Mi smo pitali, a njihovo da odgovore. Imamo motiva, ova ekipa nije zaboravila da igra. Moramo da dignemo neke igrače. Nadam se dobroj reakciji, mislim da ćemo biti jako motivisani na toj utakmici", rekao je on. 

Bilo je dosta razgovora sa igračima, pa i suza.  

"Imali smo sastanke unutar svlačionice, pričali smo. Nećemo jednom utakmicom poništiti sve što smo radili do sad. Imamo jedan kontinuitet iza sebe i mislim da nije u redu da se dočeka na nož jedan loš rezultat da bi se sve promenilo u nekom drugom kontekstu. Drago mi je da imamo veliku podršku navijača, očekujemo da dođu, da nas podrže. Prešli smo da igramo u Milanovcu. To je u narednih nekoliko kola naš domaći teren. Biće velika poseta i biće ponovo zadovoljni da gledaju svoj Radnički, efikasan, nadahnut u igri", rekao je Dudić. 

O Radničkom iz Niša misli da je jači nego što je bio prošle sezone. 

"Niš je jedna od tri ekipe koja je jača nego prošle. Ušli su vrlo korektno, gledao sam u Beogradu protiv Čukaričkog. Gledao sam i protiv TSC-a. Jedna ekipa sa respekt, dobri su pojedinci, neke smo i mi želeli. Oprez za nas, imaju drugačiji stil igre. U nedelju smo mi bitni, da promenimo glavu, da pokažemo da nismo zaboravili da igramo", rekao je on.  

U ekipi su nova pojačanja. Prvo je Marko Milošević, iskusni golman koji dolazi posle dobre sezone u Borcu iz Banjaluke, a drugo je Tunišanin Luaj Ben Hasin. 

"Marko je tu, sutra računam na njega. On je bio sa nama i u Podgoricu, išao kao turista. Stalo mu je baš bilo da prođemo dalje, ostavio odličan utisak. Imamo sad dva golmana, jednog mladog, drugog iskusnog. Luka je pokazao da se na njega može računati, budućnost je i u reprezentativnim selekcijama. Sa Markom imamo iskustvo, sa Lukom bonus. Ovom prilikom bih čestitao Lekoviću na transferu, poželeo mu sreću, on je deo naše istorije. Uvek ću ga pamtiti, on je uvek davao svoj maksimum", rekao je on. 

O Tunišaninu?

"Ne mogu konkretno o njemu jer se tek priključio. Danas imamo taktički, on nema pravo da igra. Ciljano je doveden, njega Slavko prati dugo. Trebalo je da dođe i zimus. Nadam se da smo dobili kvalitetnog igrača koji može da igra na više pozicija. On može na polušpica ili na krilo. Može igrati čak i desnog beka. Slavko ga je odavno targetirao, misli da može da bude pojačanje. Nadamo se da će se uklopiti. Imamo dobre "fidbekove", nadamo se da će nam doneti dodati kvalitet", rekao je on. 

Pojačanja su neophodna po mišljenju mnogih ako Radnički želi u top 8 ove sezone, pa i u borbu za Evropu. 

"Jeste, još makar dva igrača treba da se dovedu. Ove stvari su nas malo sputale, zato nam je bitna utakmica u nedelju. Sigurno ćemo biti motivisani, a onda ćemo videti posle nedelje da li i koga treba da prodamo i u kom smeru treba da idemo u nastavku sezone. Pogodilo nas je ovo, svi smo stali u mestu dva-tri dana. Kada zatvorim oči mislim da je to san, ali je nažalost java. Nadam se da ćemo izaći jači", rekao je on. 

Kritika je bilo i na izbor igrača koji su šutirali penale. 

"Pre svega, moram reći i to. Niko nije od nas želeo više da prođemo. Niko nije mogao želeti više od nas. Nama je najteže. Pogledali smo se u oči. Razgovor je bio iz srca. Suze su krenule na razgovoru. Znamo kako smo sve prošli, a kako smo lako prosuli. Mislim da ćemo kroz današnji trening i sutrašnji dan da sve to prođemo. Ne možemo lako ostaviti iza sebe. Vežbali smo na treninzima penale, Simović je u karijeri pucao penale, na treningu je davao. Sad kad gledam, možda nije trebao da puca. Ne treba upirati prstom u Simovića. Kad nismo imali koga, on je igrao pod tabletama. On je i dalje tu i ima moje veliko poštovanje", rekao je Dudić. 

Za kraj, potvrdio je da će Milan Mitrović biti u konkurenciji za naredni meč Radničkog, ali je jasno da ne može odigrati 90 minuta. 

"Mitar je jedan od predvodnika, bitan je za naš kadar. Nadam se da će danas izdržati 100% i ako izdrži, biće u konkurenciji za utakmicu, ali ne u nekoj velikoj minutaži", rekao je on. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke