Feđina godina

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.09.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Godinu dana uspešnog trenera u Radničkom.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Trener Radničkog iz Kragujevca, Feđa Dudić, proslavio je danas godinu dana otkako je stigao u klub. 

Pre samo 365 dana stručnjak iz Sarajeva je došao u poslednjeplasirani tim lige i od tada, posle Crvene zvezde, osvojio najviše bodova u domaćem šampionatu, doveo tim do Evrope i petog mesta na tabeli. 

Samim tim je postao i najuspešniji trener u istoriji Radničkog. 

Feđa Dudić je pre ove sezone potpisao novi ugovor sa Radničkim i jedan je od trenera sa najdužim stažom u nekom klubu u Super ligi Srbije, što je već poražavajući podatak za srpski fudbal. 

Ostavimo to po strani, Dudić je podigao Kragujevac na noge, nastavlja u istom ritmu (Radnički je vezao dve pobede i ušao u dobru formu), a mi mu želimo da nastavi da usrećuje navijače iz Kragujevca dobrim igrama Radničkog. 

Radnički je ponos Šumadije, ali je razmišljao van lokalnih okvira i granica kada je povukao potez da angažuje Feđu Dudića. Iako nikada nije radio u srpskom fudbalu, osetio je i on u kojem smeru naš klub želi da ide, koliko je ovo otvorena i gostoljubiva sredina i kakav je domaćin grad Kragujevac. Šumadijsko srce i bosanska duša su postali dobitna kombinacija.

''Radnički je ponos Šumadije, ali je razmišljao van lokalnih okvira i granica kada je povukao potez da angažuje Feđu Dudića. Iako nikada nije radio u srpskom fudbalu, osetio je i on u kojem smeru naš klub želi da ide, koliko je ovo otvorena i gostoljubiva sredina i kakav je domaćin grad Kragujevac. Šumadijsko srce i bosanska duša su postali dobitna kombinacija.

Kockice su se poklopile i počeli smo da pišemo istoriju. Od poslednjeg mesta na tabeli, do punih tribina i prvog plasmana u Evropu. Sa svakom pobedom su Radnički i Feđa rasli zajedno, a Čika Dača postajao sve puniji i glasniji.

Iako je rezultat na terenu majka svakog uspeha, Dudićev trenerski rukopis nisu samo brojke i golovi. Svaki novi navijač koji je zbog fudbala Dudićevog Radničkog došao na tribine Čika Dače i nastavio da dolazi posle toga je jednako vredan kao gol, bod, pobeda…

Kod njega nema podela na mlade i stare, domaće i strane, svi su jednaki i bitan je samo uspeh Radničkog. Iz tog duha zajedništva i jedinstva je nastao evropski Radnički. Postali smo klub koji pravi reprezentativce Srbije. Postali smo tim koji ljudi žele da gledaju i da uživaju u fudbalu. Postali smo ekipa koje protivnici s posebnim motivom žele da pobede. Postali smo tim kojem je svejedno protiv koga igra i koji ne deli utakmice na male i velike već ima svoj stil igre i uvek istu viziju.

Radnički Feđe Dudića igra prepoznatljiv i uzbudljiv fudbal koji garantuje zabavu i uživanje. U ovih godinu dana, Dudić je Radnički vodio na 42 utakmice u svim takmičenjima, a na više od pola je zabeležio pobede (24). U domaćem prvenstvu je Radnički sa njim na klupi osvajao 1,81 bodova i postizao 2,14 golova po meču. Bilo je srećnih momenata, bilo je i tužnih ali srećom ovih drugih mnogo manje.

I za Radnički, i za Feđu je ovo najuspešniji period i nadamo se da najbolji dani tek slede'', navodi se na sajtu kragujevačkog Radničkog.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke