Fener kao repriza Kluža - Partizan porazom završio pripreme

Autor: Darko Mitrović
subota 02.07.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

Opet je ostao utisak da je Partizan zasužio nešto bolji rezultat.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Na povratku za Beograd iz Slovenije, Partizanova ekspedicija zaustavila se večeras u austrijskom Gracu, gde je ekipa Ilije Stolice imala generalnu probu pred početak nove sezone.

Crno-beli su poraženi rezultatom 1:0 od Fenerbahčea, a ključni trenutak za ishod ovog meča dogodio se već u drugom minutu. Tada je Ener Valensija izvršio pritisak ispred kaznenog prostora Partizana i naterao na grešku golmana Nemanju Stevanovića, posle čega mu nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

Nešto slično Partizanu se dogodilo u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji protiv rumunskog Kluža, kada su crno-beli greškom golmana Popovića na startu meča primili gol i na kraju su takođe poraženi sa 1:0.

Novi trener Ilija Stolica insistira na posedu lopte i na započinjanju akcija iz poslednje linije, ali kada protivnik izvrši pritisak, onda se dešavaju i ovakve greške, pa je jasno da će Partizanu trebati još vremena da usavrši ono što je trener Stolica zamislio.

U prvom poluvremenu Partizan je najbliži izjednačenju posle Andradeovog kornera u 31. minutu, kada je Rikardo šutirao glavom preko gola, a tri minuta kasnije golman Stevanović se iskupio za grešku iz drugog minuta, jer je zaustavio snažan udarac Valensije iskosa sa leve strane.

Ipak, najbolju priliku od početka meča za Partizan imao je Andrade u trećem minutu drugog poluvremena. Crno-beli su osvojili loptu ispred kaznenog prostora rivala, Andrade ju je prihvatio na dvadesetak metara od gola, dobro šutirao, ali zamalo neprecizno, lopta je završila pored desne stative.

Fenerbahče je do drugog gola mogao u 60. minutu kada je Linkoln opasno pripretio iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola.

Mladi Mihajlo Petković se sve ozbiljnije nameće na ovim pripremama, a u 80. minutu je imao odličan pokušaj sa oko 17 metara kada je šutirao zamalo iznad prečke, pošto je prethodno Nikola Terzić osvojio loptu na polovini rivala.

Do kraja turski tim je imao inicijativu, ali se rezultat nije menjao.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke