FIFA nagrada kao Evrovizija, svako glasa za svoje! Za koga su se odlučili Piksi i Dušan Tadić?

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.02.2023.
09:37
Izvor: Sportske.net

To da je Mesi najbolji ne dovodi se u pitanje, ali kakva je smejurija glasanje...

Povezane vesti

Očekivana druga titula za Mesija, nagrada za najboljeg igrača sveta "The Best" u organizaciji FIFA. Sigurno ha čeka i osma zlatna lopta, a mnogi su se iznenadili njegovim glasanjem.

Kao kapiten Argentine imao je pravo da glasa, Mbape je tek treći, ispred njega je Mesi stavio Benzemu i svog prijatelja Nejmara. Nije jasno na osnovu čega je Brazilac bolji od Mbapea, ali svake godine glasanje uvek pokaže da je bespredmetno jer se igrači opredeljuju za saigrače, kao i selektori za svoje fudbalere, bez ikakvih kriterijuma.

Naravno, ove godine je Mesi najbolji i tu nema nikakve primedbe, ali recimo kapiten Engleske, Kejn, nije našao mesta za Mbapea, stavio je Mesija, Benzemu i Sadija Manea koji i ne igra zbog povrede. 

Pepe kapiten Portugala verovatno iz poštovanja prema Ronaldu nije stavio Mesija, izabrao je Mbapea, Modrića i Benzemu. Salah je kao kapiten Egipta na prvo mesto stavio Manea, ispred De Brujnea i Hakimija. 

Selektor Argentine, Lionel Skaloni je posle Mesija stavio, verovali ili ne Hulijana Alvareza, pa Modrića. Dešamp je posle Mbapea, dodao Benzemu i Mesija, a Ljoris je glasao potpuno isto kao njegov selektor. Mesi nije dobio najviše bodova od selektora Koreje, Gvajane, Centralnoafričke Republike, oni su na prvo mesto stavili Džada Belingema.

Kapiten Brazila, Tijago Silva je stavio Nejmara, ispred Mesija i Benzeme. Nemački selektor Hansi Flik je dao prvo mesto Mesiju, ali kod njega nije bilo mesta za Benzemu i Mbapea, već Modrića i Levandovskog koga je trenirao u Bajernu. "Leva" je kao kapiten Poljske glasao za Mesija, Mbapea i Modrića, Odegard za Mesija, naravno Halanda i Benzemu. Španski selektor Luis de la Fuente je na prvo mesto stavio Alvareza iz Sitija, uz Belingema i Modrića. Njegov kapiten Buskets je prvo mesto dao Mesiju, iza njega je klupski drug Levandovski, treći je Benzema. Za Benzemu kao prvog glasao je Luka Modrić, jer mu je klupski drug, naravno, Mesi i Mbape su drugi i treći.

Naravno da su u Africi glasali za Manea, recimo kapiteni Benina, Nigera i Komorskih Ostrva.

Srpski kapiten Dušan Tadić je poređao Mesija, Mbapea i Benzemu, a selektor Stojković Mesija, Mbapea i Modrića. 

Haland ima prvo mesto u izboru selektora Devičanskih Ostrva, kao i Malavija, a selektor Kameruna je za prvog birao Vinija Žuniora. Prvi stručnjak Gambije, Tom Senfet je glas dao Hakimiju. Naravno, selektor Brazila, privremeni naslednik Titea, Adenor Baći je Nejmara  stavio ispred Mesija...

Mogli bismo da nađemo još primera, u svakom slučaju, liči na Evroviziju. Uz kapitene i selektore, glasaju i novinarski panel, ali i navijači koji su registrovani na sajtu FIFA.

Podsetimo Leo Mesi je odneo pobedu 52 poena, ispred Mbapea sa 44, Benzema je imao 34, Modrić 28, Haaland 24, Mane 19...

Najbolji selektor je Skaloni, najbolji golman Emi Martinez, a Aleksija Puteljas je uzela titulu kao najbolja fudbalerka.

Tim godine je:

Kurtoa, 
Hakimi, Kanselo, Van Dajk
De Brujne, Modrić, Kazemiro,
Mesi, Mbape, Benzema, Haland.

Dakle, četvorica napadača, što je teška smejurija.

Ali, šta koga više iznenađuje od Fifa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke