FIFA reagovala zbog Van la Pare, FSS kaznio Zvezdu!?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.07.2022.
17:22
Izvor: Sportske.net, Telegraf, Sportklub.rs

Više od dve godine proteklo je od njegovog odlaska sa ''Marakane'', ali...

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Crvena zvezda je u poslednjih pet godona ostvarila odlične rezultate i na domaćoj i na evropskoj sceni, pa su i neki veliki transfer-promašaji ostali u senci takvih rezultata i prošli bez većih posledica.

Ili bar tako izgleda...

Međutim, današnje informacije govore da podređenih posledica ipak ima, i to kada je u pitanju holandski krilni fudbaler Radživ Van la Para.

Naime, danas je zasedala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, a jedna od tema bio je i dopis iz FIFA zbog dugovanja koja je Crvena zvezda imala prema Van la Pari, koji je član crveno-belih bio od avgusta 2019. do aprila 2020. godine. Na ''Marakanu'' je stigao iz engleskog Hadersfilda, a Zvezda se obavezala da plati obeštećenje od 1.2 miliona evra.

Kako je ovog popodneva preneo ''Sportklub'', FSS je postupajući po tom dopisu doneo odluku da kazni Crvenu zvezdu zabranom registracije novih igrača do izmirenja duga od oko 270.000 evra prema svom bivšem igraču.


Ranije danas, ''Telegraf'' je došao do saznanja da je Zvezda u ponedeljak izmirila taj dug, ali u FSS do zasedanja Disciplinske komisije nije stigao dokaz koji to potvrđuje.


''Čim FIFA dostavi pisanu informaciju da je novac uplaćen, Disciplinska komisija FSS ukinuće suspenziju Crvenoj zvezdi'', rečeno je ''Sportklubu'' u FSS.

Inače, od odlaska iz Crvene zvezde Van la Para je nastupao za španski Logronjes, nemački Vircburger Kikers i grčki Apolon Smirnis, a već nekoliko meseci je slobodan u izboru nove sredine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke